About Lexicon

A feature rich and highly configurable, professional Joomla theme.

20191103Heeswijk Volkel 12

Heeswijk verliest in Helvoirt
Vandaag stond de eerder afgelaste wedstrijd Helvoirt-Heeswijk op het programma. Zowel Helvoirt als Heeswijk begonnen matig aan de competitie, maar wisten beiden hun laatste wedstrijden te winnen, waardoor het vandaag een interessant affiche was. Heeswijk aanvoerder Tom Sleddens kreeg voor de wedstrijd nog een presentje van zijn teamgenoten, voor het behalen van zijn 250e wedstrijd voor Heeswijk 1.
Meer foto's ( door Hans Heesakkers )

Op een hobbelig en glibberig veld begon de wedstrijd wat aftastend van beide zijden, waar Helvoirt wel wat scherper was in de duels. Het eerste gevaar kwam in de 22e minuut vanuit Helvoirt. Rico de Laat  liep listig weg vanuit de doorgekopte bal van spits van Hattum, alleen werd hij op randje buitenspel afgevlagd. Kort hierna was het raak voor Helvoirt. Een naar het scheen matig getrapte corner werd door verschillende benen gemist. Spits Rico de Laat kon hierdoor van dichtbij zowel de
1-0 als zijn 200e doelpunt voor Helvoirt aantekenen.
In het vervolg gebeurde er weinig voor beide doelen. Heeswijk kon met name in de laatste fase geen vuist tegen het sterke centrum, waar de gebroeders en voorheen middenvelders  van der Bruggen nu staan geposteerd.

In de tweede helft leek Heeswijk de rug te rechten, maar na een kleine opleving van een minuut of 10, was het toch weer Helvoirt dat de duels won en gevaarlijk werd in de omschakeling. In de 62e minuut viel dan ook de terechte 2-0. Vanaf rechts werd de bal strak voorgegeven over de grond, Sten van den Berg kwam alleen een schoenmaat te kort om de bal weg te werken. Rico de Laat was wederom attent en schoot vanaf zo’n 11-meter het leer buiten bereik van Heeswijk-goalie Ard Groenendijk.
Heeswijk kon in het vervolg geen vuist meer maken, waar Helvoirt nog wel een aantal speldenprikjes uitdeelde. Zo zag Menno van Hattum zijn kopbal rakelings langs de paal scheren en kon van der Bruggen de goed uitgekomen Groenendijk tot twee maal toe niet verschalken.
Na exact 90 minuten konden de handen van de Helvoirt aanhang op elkaar. Een terechte overwinning, waar Heeswijk vandaag met name in aanvallend opzicht en duelkracht er niet aan te pas kwam.

De 2e klasse H blijft een spannende en onvoorspelbare competitie. Zeven ploegen staan op 10 punten en het verschil tussen de nummer 1 en 14 bedraagt slechts 9 punten. Berghem Sport pakte, ondanks zelf niet te voetballen, de 1e periodetitel door het verlies van Heeswijk. Volgende week komt Volharding uit Vierlingsbeek op bezoek op Sportpark de Balledonk. Een wedstrijd die de afgelopen jaren vrijwel altijd symbool stond voor veel spektakel. Een mooie kans weer voor de blauw-witten om aansluiting te vinden met het “linkerrijtje.