About Lexicon

A feature rich and highly configurable, professional Joomla theme.

20190526 192828Op deze koude, natte herfstdag stonden de vaandelteams uit Heeswijk en Nistelrode tegenover elkaar in de 6e speelronde van de 2e klasse E. Op het drassige hoofdveld op sportpark De Balledonk stond de wedstrijd onder leiding van de uitstekend fluitende arbiter Velings.

In de eerste helft was het Prinses Irene dat vooral gevaarlijk werd door de snelle omschakeling. Uiteindelijk was het de thuisploeg die de uitploeg in het zadel hielp, na onnodig balverlies op de middellijn was de uitbraak van Prinses Irene razendsnel. Rechtsbuiten Tim van den Brand werd weggestuurd en wist met een scherpe lage voorzet z’n medespeler te bereiken die van dichtbij de kans wist te benutten. Niet veel later stond de verdediging van Heeswijk niet goed bij een voorzet vanaf de linkerflank. Van dichtbij wist de spits uit Nistelrode de bal binnen te koppen. Met de 2-0 achterstand gingen de ploegen de rust in en het was duidelijk dat Heeswijk 1 in de tweede helft uit een ander vaatje moest tappen.

De ploeg van Mark Strik wist dit in de tweede helft te doen en kwam sterk de kleedkamer uit. De thuisploeg had in de tweede helft het betere van het spel en wist meerdere goede kansen te creëren. Onder andere aanvoerder Sten van den Berg en spits Max Sluiter wisten bijna de gelijkmaker te maken met kopballen van dichtbij. Goalie Pluk wist de pogingen knap te pareren, waar dit op andere momenten niet nodig was omdat schotkansen van dichtbij werden overgeschoten door de blauw-witte aanvallers. Ondanks de mogelijkheden van de thuisploeg, wist Prinses Irene overeind te blijven en kon na 90 minuten 3 punten bijschrijven.

Volgende week wacht de uitwedstrijd bij Union en de mogelijkheid voor Heeswijk 1 om de nodige punten te pakken zodat ze zich weer uit de onderste regionen weten te spelen.