About Lexicon

A feature rich and highly configurable, professional Joomla theme.

20190526 192828

Om 14:30 was de aftrap van de thuiswedstrijd van VV Heeswijk tegen SSS ’18 uit Overloon. Met mooi voetbalweer was het scheidsrechter Theunisz die het spel in gang bracht en de hele wedstrijd de touwtjes kort hield. Een belangrijke pot, bij aanvang zou de stand op de ranglijst er namelijk nog voor zorgen dat VV Heeswijk na de competitie nog moest gaan strijden om in de 2e klasse te blijven. 

Echter was de urgentie voor het halen van resultaat via trainer Theo van Lieshout in de rest van de ploeg doorgedrongen en begonnen ze voortvarend aan de wedstrijd. Binnen 6 minuten kwamen ze al op voorsprong, na goede druk voorin wist de thuisploeg Danny Aarts vrij te spelen op 20 meter van de goal. Hij twijfelde niet en schoof de bal strak de hoek in, de keeper kon er nog net aankomen maar de bal viel toch via de binnenkant van de paal binnen. Door wat wisselingen in de opstelling wist Heeswijk vandaag wat meer vooruit te voetballen en dit resulteerde ook in kansen. Niet veel later was het namelijk de naar voren geschoven Mark Dobbelsteen die vanuit rechts naar binnen kwam en de bal overtuigend op goal schoot. Zijn poging eindigde boven de aan de grond genagelde goalie helaas op de lat. Echter was het niet zo dat de uitploeg hier niets tegenover zette, vooral vanuit de lange bal richting de lange Koen Voesten zochten ze naar een doelpunt. Keeper Groenendijk moest zich af en toe laten zien maar de blauw-witten kwam nooit echt in de problemen. Heeswijk bleef aandringen en was met diepgaande mensen op zoek naar de gelijkmaker.

Uiteindelijk viel de 2-0 via een vrije trap, Stef Adank gaf de bal voor en Max Sluiter kopte deze op goal. Sjoerd Cornelissen, keeper van SSS wist deze poging niet goed te verwerken en liet de bal los. Vervolgens was het de doorgelopen Sem van Hasselt die de bal het doel in wist te frommelen. Niet veel later was het een vrije trap vanaf dezelfde kant die weer voor gevaar zorgde, het was wederom Sluiter die wist te koppen. Zijn kopbal ging deze keer rakelings voorlangs. Desalniettemin betekende dit dat Heeswijk met een goede voorsprong de rust in kon.

De tweede helft begon eigenlijk in evenwicht zonder grote kansen, maar de uitploeg hielp de ploeg uit Heeswijk een handje door zelf de 3-0 op het scorebord te noteren. SSS bouwde op vanuit links en het was Tymo van de Pas met nummer 9 die de bal terug wilde spelen op eigen doelman. Hij raakte de bal totaal verkeerd en doordat de keeper hem ook niet tegen durfde te houden viel hij zomaar boven in de hoek. Dit zorgde ervoor dat de blauw-witten nog vrijer konden voetballen en kansen kregen om nog verder uit te lopen. Stan van der Kuijl was zelf een aantal keer dichtbij en zette spits Stef Adank nog vrij voor de goal maar deze schatte de voorzet verkeerd in. Niet veel later was het Sten van den Berg die een corner knap richting de verre hoek knikte maar helaas stond er nog een verdediger op de doellijn die de bal wist te keren.

De 4-0 viel uiteindelijk toch, een vrije trap vanaf 35 weer op doel geschoten en via een been van SSS viel de bal voor de voeten van Max Sluiter. Die twijfelde geen moment en schoof de bal langs de vijandelijke doelman. Na het uitvallen van stormram Voesten en de 4-0 was de fut uit het team uit Overloon verdwenen en kon Heeswijk de wedstrijd rustig uitvoetballen. 

Belangrijke punten in de strijd onderin, dit zorgt er namelijk voor dat Heeswijk zich boven de streep van nacompetitie om handhaving weet te spelen. Nog 3 finales waar het spel van vandaag doorgezet moet worden. Volgende week staat de lastige uitwedstrijd tegen nummer 3 Olympia ’18 op het programma.