About Lexicon

A feature rich and highly configurable, professional Joomla theme.

20190526 192828

Op de eerste wedstrijddag na de winterstop stond het affiche in Schaijk tegen DAW op het programma voor Heeswijk 1. Na een voorbereiding met mindere resultaten was het zaak dat de ploeg van Theo van Lieshout er weer stond. Op een matig veld floot scheidsrechter Theunisz om half 3 voor de start, met één verrassing in de ploeg van de blauwwitte: Frank Dobbelsteen op doel. De oud eerste elftalspeler viel in voor de door griep geteisterde Ard Groenendijk.

Het matige veld zorgde ervoor dat verzorgd voetbal lastig was. Dit in combinatie met de moeite die de thuisploeg had met ballen in de ruimte van achteruit resulteerde in een wedstrijd waarin Heeswijk opportunistisch speelde. Dit resulteerde in het eerste half uur niet tot grote kansen, het was namelijk DAW dat bij de eerste mogelijkheid meteen raak wist te schieten. Een één-twee zorgde voor een schietkans voor spits Megens en deze haalde verrassend snel uit vanuit links in de korte hoek. Gelukkig kwam het antwoord hierop snel, na een goed opgezette aanval belandde de bal op de linkerflank bij Tijn Bosch, die kwam naar binnen en schoot vanaf 18 meter venijnig op goal. De keeper wist het schot nog te keren maar in de rebound was het spits Stef Adank die het snelst reageerde en de bal van dichtbij langs de goalie wist te knikken. Net voor rust had de uitploeg zelfs nog de mogelijkheid om met een voorsprong de rust in te gaan, echter was de steekpass op Terry van Steenbergen net te hard. Hierdoor kon hij de bal niet plaatsen en kreeg hij met een uiterste krachtinspanning net zijn tenen tegen de bal voordat de uitgestormde doelman Van Aalst de bal van dichtbij kon keren.

Na de rust bleef het spelbeeld hetzelfde, echter was het Heeswijk dat hierin de grootste mogelijkheden kreeg. Dit resulteerde uiteindelijk ook in de voorsprong. Na een aanval over links belandde de bal bij Stef Adank die met een strakke voorzet bij de eerste paal de ingelopen Danny Aarts wist te bereiken. Van dichtbij een koud kunstje, 2-1 voor de uitploeg.

In de periode hierna wist Heeswijk nog een aantal keer gevaarlijk te worden, kansen voor Jules Heerkens en Max Sluiter konden bijvoorbeeld nog worden gepareerd door de keeper van DAW.

DAW doet de tweede helft zeker nog wat terug en krijgt na 75 minuten een opgelegde kans, Van Deijne gaat één op één met de Heeswijkse goalie maar schiet de bal voorlangs. Niet veel later is het dan toch raak voor de ploeg in het oranje. Na een 2e handsbal en 2e gele kaart van centrale verdediger Sten van den Berg wordt de rebound van de vrije trap die daarop volgt binnen gewerkt door Mark Megens. In de slotfase stuurt de thuisploeg de luchtmacht naar voren en probeert met lange ballen een fout af te dwingen bij het team dat nu nog maar met 10 man op het veld staat. Ondanks de inzet en strijd van de 10 Heeswijkse belandt de bal uiteindelijk in de 90e minuut na een scrimmage op 20 meter in de zestien voor de voeten van weer Mark Megens, deze weet vanaf dichtbij raak te schieten waardoor Heeswijk tegen een erg zure nederlaag aanloopt.

Volgende week weer een erg belangrijke pot om te zorgen dat Heeswijk naar boven kan blijven kijken tegen nummer laatst: Groesbeekse Boys.