About Lexicon

A feature rich and highly configurable, professional Joomla theme.

20190526 192828Op deze koude en natte zondagmiddag stond het duel tussen de vaandelteams van nummer 4 Heeswijk en de nummer 1 van de 2e Klasse G, Olympia '18, op het programma. De wedstrijd stond onder leiding van de jonge scheidsrechter Snijders die een uitstekende wedstrijd floot.

In de eerste helft was het eerst voornamelijk Heeswijk dat aan het voetballen ging en hiermee af en toe ook gevaarlijk mee wist te worden maar zonder dat het tot grote kansen leidde. Na een minuut of 20 besloot Olympia om de thuisploeg vast te zetten en hen het voetbal onmogelijk te maken. Dit was een goede zet, ze namen de overhand en wisten vrijwel elke 2de bal te winnen. Maar ook hier zorgde het overwicht niet voor grote kansen waardoor de ploegen met 0-0 de rust in gingen.

De tweede helft ging gelijk op en beide teams waren op zoek naar de openingstreffer. Het gevaar moest voornamelijk van de zijkanten komen, de voorzetten zorgden aan beide kanten voor gevaarlijke momenten. Naarmate de wedstrijd voortduurde werd het elftal van Theo van Lieshout sterker en kregen een aantal goede kansen. Zowel Max Sluiter als Sten van den Berg kwamen erg dicht bij een treffer. Max Sluiter miste op 2 momenten een paar schoenmaten om de bal binnen te kunnen werken en Sten van den Berg wist met een schot uit de corner de keeper te verschalken, helaas voor de blauwwitte stond er nog een verdediger uit Boxmeer op de achterlijn om de bal te keren. Ondanks het aandringen in het laatste deel van de wedstrijd van de thuisploeg bleef de koploper overeind en eindigde het duel met dezelfde stand als dat deze begon, 0-0.

Een punt waar beide ploegen weinig mee opschieten, zeker als er gekeken wordt naar de andere uitslagen in de competitie. Alles schuift weer dichter naar elkaar toe, dit zorgt ervoor dat de komende thuiswedstrijd tegen laagvlieger des te belangrijker is voor Heeswijk 1. Willen ze aanhaken bij de bovenste ploegen moeten er weer eens 3 punten behaald worden.