About Lexicon

A feature rich and highly configurable, professional Joomla theme.

20190526 192828Terwijl de herfst ondertussen haar intrede heeft gedaan, was het zomerse zonnetje volop aanwezig vandaag op Sportpark de Balledonk in Heeswijk. Een heerlijke dag voor een mooie derby, welke al menig jaar niet meer op het affiche stond. Heeswijk tegen Schijndel. Voorafgaand aan de wedstrijd werd Gebr. Dijkhoff BV nog in het zonnetje gezet, vanwege het verlengen van hun ‘hoofdsponsorschap’ voor VV Heeswijk. Met trots spreekt voorzitter Maarten Lucius over de samenwerking: ‘Gebr. Dijkhoff is al ruim 20 jaar hoofdsponsor van onze club en dat is bijzonder in deze regio, die samenwerking moeten we koesteren’. 

 Op een prima bespeelbaar hoofdveld wilde Heeswijk direct laten zien dat ze voor de winst ging in eigen huis. De drang naar 3 punten leverde vrij snel een eerste kans op voor de thuisploeg. Max Sluiter werd weggestuurd door Mark Dobbelsteen uit een vrije trap. Helaas miste zijn schot kracht en werd deze weggewerkt door de Schijndelse defensie. 

Heeswijk bleef aandringen en werd gevaarlijk via Stef Adank. Zijn schot werd echter knap gepareerd door de keeper. 

Na zo’n 25 minuten werd Schijndel gevaarlijker en leek Heeswijk wat grip op de wedstrijd te verliezen. Schijndel drukte door en kreeg een vrije trap vanaf de zijlijn. Dubieus was de rol van spits Blummel. De aanvaller stond voor de keeper in de lijn van de bal. De ingeslingerde bal was daardoor nauwelijks te zien door keeper Groenendijk en viel tussen menig been via Heeswijk verdediger Sten van den Berg over de doellijn, 0-1. 

Heeswijk rechtte de rug en nam het initiatief vanaf dat moment weer over. Tijn Bosch was zeer dicht bij een doelpunt, maar teisterde - na een goede combinatie met Terry van Steenbergen – de paal. Kort erna konden de handen van de Heeswijk getrouwen alsnog op elkaar. Max Sluiter werd na een mooie aanval aan het werk gezet en ronde tegendraads, koelbloedig af naar 1-1.  Na de koffie en thee was het wederom Heeswijk dat de aanval zocht. De tandem Cleerdin op rechts functioneerde prima en Schijndel had daar alle last van. Heeswijk drukte en zocht naar een opening, maar het was toch Schijndel dat onverwacht de voorsprong pakte. Een strakke bal over de grond vanaf links ging via diverse Heeswijk benen en de teen van keeper Groenendijk naar een ‘geel-blauwe’ waardoor van Blummel simpel de 1-2 kon binnenschuiven. 

Heeswijk was echter niet van plan om met lege handen te blijven staan en bracht de stand een kwartier voor tijd op gelijke hoogte. Een puntgave voorzet van Tijn Bosch werd acrobatisch uit de lucht binnen gewerkt bij de 2e paal door de ingelopen Terry van Steenbergen. Een prachtig doelpunt wat je zelden op de amateurvelden tegenkomt. Heeswijk zocht in het slot nog naar de 3-punter, maar zowel Mark Dobbelsteen als Tijn Bosch vonden de uitstekende Schijndel-goalie op hun weg. 

Na 90 minuten en een beetje, werd de remise - door de goed leidende scheidsrechter- bevestigd. De blauw-witten verdienden vandaag wellicht meer dan een punt, maar het goede veldspel en de ongeslagen reeks moet trainer Van Lieshout moed geven voor de komende wedstrijden. Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen het stugge Boekel Sport. Een mooie graadmeting of Heeswijk in de top mee kan blijven doen in deze klasse.