About Lexicon

A feature rich and highly configurable, professional Joomla theme.

20190526 192828Op een matig veld op sportpark De Voskuilen stond de voor Heeswijk belangrijke wedstrijd tegen hekkensluiter RKSV Venhorst op het programma. Scheidsrechter Ulijn floot om half 3 af en nog geen drie minuten later stond de thuisploeg al op voorsprong. De bal werd van achteruit het strafschopgebied ingeslingerd, waarna de bal ongelukkig weggekopt werd door de Heeswijkse verdediging. Vervolgens won buitenspeler Sam van Lieshout het volgende kopduel waardoor de doorgelopen Luuk van de Boogaard de bal van dichtbij hard achter de Heeswijkse sluitpost kon schieten. 

Een valse start voor de uitploeg, maar deze pakte het vervolgens goed op. Door het matige veld werd er weinig gevoetbald, het was een wedstrijd waar het ging om hard werken, 2de ballen en dode spelmomenten. De gelijkmaker in de 15e minuut viel dan ook na een voorzet uit de vrije trap. Terry van Steenbergen gooide de bal voor, Max Sluiter kopte deze vervolgens op de lat. In de rebound was het Sten van den Berg die de bal nog op doel wist te knikken. Deze kopbal werd nog gepareerd maar uiteindelijk was het Max Sluiter die de bal van dichtbij in de goal wist te werken. Heeswijk werd hierna voornamelijk gevaarlijk uit voorzetten en corners. Dit leverde een paar goede mogelijkheden om te schieten op maar het doel werd niet gevonden. Net voor rust kwam Venhorst nog dicht bij de gelijkmaker, de doorgelopen Van de Boogaard werd de zestien ingestuurd en wist de bal voor te trekken. Mark van Sleeuwen maaide van dichtbij over de bal waardoor de stand gelijk bleef.

Meteen in de tegenaanval was het Heeswijk dat nog een kans kreeg om voor de thee op voorsprong te komen. Danny Aarts stoomde het middenveld op en wist Max Sluiter weg te steken, deze kreeg de bal niet lekker mee waardoor de hoek uiteindelijk te lastig werd. De inzet werd eenvoudig gepakt door keeper Justin Rullens.

Na de rust was het voornamelijk Heeswijk dat jacht maakte op de voorsprong. Zonder echt grote kansen te krijgen waren er wat mogelijkheden om te schieten. Joep van Grinsven was nog het dichtstbij. Stef Adank gaf de bal voor vanaf links en de rechtsback kon bij de tweede paal uithalen. Maar ook dit schot was een prooi voor goalie Rullens. In de 84e minuut was het dan uiteindelijk toch raak voor de ploeg uit Heeswijk. Na een lange bal die door zowel spits als verdediging werd gemist kon Stef Adank doorlopen richting de goal van Venhorst. Hij probeerde het vanaf zestien meter, maar zijn schot werd gered door de keeper. Deze kon de bal niet pakken en in de rebound was het de ingevallen spits Wouter van Dijke die met zijn kopbal de keeper wist te verschalken. Belangrijke punten voor de ploeg van Theo van Lieshout, die paasmaandag weer aan de bak mogen om op zoek te gaan naar drie punten tegen CHC.