logo vvheeswijk

  • sotk
  • tribune2018
  • vvh1 en tribune
  • vr1kampioen
  • jubilarissen 2018
  • 03
  • HeaderKantine

 

logo-dijkhoff

20181015 Sparta 18 vv Heeswijk 2Eén Heeswijks doelpunt voldoende voor drie punten
Op deze zonnige zondagmiddag stond in Sevenum het duel tussen Sparta '18 en VV Heeswijk op het programma. De omstandigheden bepaalden grotendeels de tendens van de wedstrijd. Door de harde wind en het oude platgespeelde kunstgrasveld was het lastig voor beide teams om hun normale spel te spelen. Meer foto's.

 

Toch was het Heeswijk dat in de eerste helft het heft in handen nam en probeerde door de bal achterin snel rond te laten gaan ruimte te creëren bij de tegenstander. Het dichtst bij de openingstreffer kwamen ze na een diepe bal van Coen van Zutven waarbij Stef Adank alleen op de keeper af leek te gaan. Echter kon centrale verdediger Danny Vullings met een uiterste krachtinspanning de bal van richting veranderen waardoor hij zijn eigen keeper nog aan het werk zette. Gedurende de eerste helft lukte het Sparta ’18 toch om de gasten wat terug te dringen en te voetballen op de helft van de tegenstander. Verder dan wat afstandschoten kwam de thuisspelende ploeg niet. Net voor de rust viel de goal dan toch aan de andere kant. Na een korte combinatie aan de zijkant dribbelde Danny Aarts naar binnen en wilde de bal de zestien in steken. Hier zat nog net een voet van de tegenstander tussen, waarna de Heeswijkse spits Adank alert reageerde en de afvallende bal vanaf 16 meter buiten het bereik van de keeper net onder de lat wist te plaatsen. 

Na de rust ontstond er een ander spelbeeld omdat beide ploegen wat minder aan voetballen toekwamen. Doordat Heeswijk vroeg druk ging zetten werd er snel de lange bal gespeeld en werden de ruimtes erg groot. Sparta probeerde vooral gevaarlijk te worden om vanuit de zijkant de ballen voor de goal te krijgen. Dichterbij dan een afgeslagen bal die ineens op het doel werd geschoten door Pim Nellen is Sparta ’18 echter niet geweest wat ervoor zorgde dat keeper Niek van Zutphen zijn doel schoonhield vandaag. Aan de andere kant werden de gasten uit Heeswijk nog wel een aantal keer gevaarlijk waarbij Danny Aarts vlak voor tijd nog de grootste mogelijkheid kreeg. Hij werd na een scherpe counter en goede actie van Max Sluiter 1 op 1 met de keeper van Sparta ’18 gezet alleen vergat de bal goed aan te nemen. 

Al met al een 3 fijne punten voor de ploeg van Stef Sijbers die volgende week weer een uitduel op de planning heeft staan in Vierlingsbeek tegen de heren van Volharding.