logo vvheeswijk

 • sotk
 • Heeswijk 4
 • NIEUW Meiden Kampioen 2
 • NIEUW Tribune 2020
 • NIEUW_Heeswijk ZwartWit
 • NIEUW Heeswijk 2 kampioen
 • NIEUW Minis 2021
 • tribune2018
 • NIEUW Heeswijk 9
 • NIEUW Heeswijk sneeuw
 • Nieuw Kunstgras
 • NIEUW Afscheid Jan van Heeren 2021
 • vr1kampioen
 • NIEUW onderhoudsploeg
 • jubilarissen 2018-2019
 • NIEUW Kantine 2020
 • NIEUW receptie 2020

 

logo-dijkhoff

RonH Top OssNa de vele leuke reacties op het interview met oud-profvoetballer Peter van der Leij volgt nu een interview met een andere, voor velen bekende (Heeswijkse) oud-profvoetballer. Want wie door onze mooie kantine rondwandelt en zijn ogen goed laat rondgaan, ziet er veel portretten hangen. En dat zijn allemaal foto’s van voetballers die bij ons zijn opgeleid en ook gespeeld hebben, om daarna in het betaalde voetbal te spelen. Vroeger hadden we dus ook al zeer goede trainers en leiders, net als tegenwoordig. Deze keer in de spotlights: Ron Heesakkers.

Het eerste profcontract!
Ron was zes jaar toen hij bij de F-pupillen van VV Heeswijk begon. Hij heeft alle jeugdteams doorlopen en ondanks de goeie lichting werden ze elk jaar tweede. Op 15-jarige leeftijd werd Ron samen met Bjorn van Helvoirt door de toenmalige trainer (onze André) bij het eerste gehaald. Daar speelde hij zes jaar. Toen hij met Heeswijk een wedstrijd in Den Bosch speelde, dat was in 1996, werd hij gescout door RKC Waalwijk. Daar werd hij meteen aangenomen! Na een jaar kreeg Ron een profcontract: een droom die uitkwam. Ron was een ijzersterke middenvelder die de bal lang in de ploeg kon houden en altijd vooruit wilde voetballen.

Debuut én keuzes maken
RonH Top Oss2Zijn debuut in het betaalde voetbal 1997-1998 was tegen Vitesse, voor de beker. Peter Boeve was toen de trainer. Ron bleef tot 2002 bij RKC en ging daarna naar Top Oss, omdat er bij RKC te veel middenvelders en aanvallers rondliepen. Top Oss huurde hem voor één jaar. Na dat jaar ging Ron naar Helmond Sport. Na een jaar daar gespeeld te hebben, maakte Ron de balans op: "Hoe ziet mijn toekomst eruit, welke keuzes ga ik maken? Ons pap had een prefab betonfabriek en samen met mijn broer Arjan zouden wij dat een keer overnemen." Ron besloot om afscheid te nemen van het betaalde voetbal. Hij kan zeker terugkijken op een hele mooie carrière, met zelfs tussendoor nog een uitstapje naar Jong Oranje. Een mooie ervaring!

Kippenvelmomenten
In totaal speelde Ron een dikke 90 wedstrijden in het betaalde voetbal en scoorde 16 doelpunten. Op de vraag wat Ron nooit meer zal vergeten, antwoordt hij: "Overduidelijk is dat de kampioenswedstrijd in Eindhoven, tegen PSV. Ondanks het 4-1 verlies (voor ons) was het zo mooi om mee te maken: de entourage rond die wedstrijd en in het stadion, en de rillingen die over mijn lijf liepen na het laatste fluitsignaal.. heel bijzonder." En zijn mooiste moment in het betaald voetbal? Ron, lachend: "Ik was de maker van het enige doelpunt tegen Roda JC, in een belangrijke wedstrijd. Dankzij mijn goal was behoud in de Eredivisie namelijk veiliggesteld. Wat ook nog bijzonder was, was de zesde plaats die we in een van de seizoenen behaalden. Dat leverde ons twee wedstrijden tegen Bristol City FC op in de Intertoto."

Terug bij Heeswijk
Na RKC, Top Oss en nog een jaar Helmond Sport, keerde Ron terug naar VV Heeswijk. Hier voetbalde hij nog vele jaren. Uiteindelijk nam hij afscheid van het voetbal, ook te wijten aan heel veel schoppen die ie ondertussen tegen zijn achillespezen gehad had, en helaas beide pezen al eens afgescheurd. Helemaal los van voetbal was hij nog niet; hij speelde nog een aantal jaar in de zaal. Dankzij zijn werk bij Heesakkers Beton is hij sowieso verweven met VV Heeswijk, want onze club krijgt al jarenlang veel steun van deze trouwe sponsor. En daarnaast is Ron inmiddels ook leider/trainer van zijn zoontje Tim, die nu in F2 speelt (het bloed kruipt waar het niet gaan kan). Ook volgt Ron ons eerste elftal nog steeds. Wekelijks leest hij het verslag, komt wel eens kijken en vindt dat ze het goed doen. "Na veel goede jaren in de tweede klasse, met een aantal keer net geen promotie, lukt het wellicht toch nog eens om in de eerste klasse te komen!"

Ron (en Judith): bedankt voor het gezellige interview, de lekkere koffie en de gastvrijheid!

Groeten,
Reporter Mari

RonH naar TopRonH Bernhezer eventRonH RKC

Binnenkort

facebook