logo vvheeswijk

  • sotk
  • tribune2018
  • vvh1 en tribune
  • vr1kampioen
  • jubilarissen 2018-2019
  • 03
  • HeaderKantine

 

logo-dijkhoff

20190526 192828Toen we eind vorig jaar de geplande ledenvergadering annuleerden en doorschoven naar het voorjaar van 2021 hoopten we dat we, zoals we gewend waren, met zijn allen bij elkaar konden komen in onze kantine. De vooruitzichten worden wat beter, het licht aan het eind van de tunnel lijkt dichterbij te komen, maar we zijn er nog niet. Een fysieke bijenkomst was woensdag dan ook niet mogelijk. Zoals wel vaker in deze tijden bood Teams uitkomst. Fijn dat dat kan, want er stonden belangrijke punten op de agenda, waarvan de voorzitterswissel het belangrijkste was.

Een historische vergadering was het. Voor het eerst in de geschiedenis van onze voetbalclub een digitale ledenvergadering. En een vergadering waarin een hoofdstuk werd afgesloten en waarin aan een nieuw hoofdstuk werd begonnen. Na bijna 14 jaar droeg Peer Verkuijlen de voorzittershamer over aan zijn opvolger Maarten Lucius.

Peer nam in oktober 2007 de voorzittershamer over van Nico van Doorn. Met zijn rijke ervaring in het ‘besturen van’ en ‘leidinggeven aan’ heeft Peer het bestuur, de leden en de vele vrijwilligers op een gemotiveerde, inspirerende en open wijze weten te enthousiasmeren. Peer zorgde ervoor dat iedereen in zijn eigen rol, en met eigen verantwoordelijkheden, VV Heeswijk liet zijn wat het was en wat het nu nog altijd is; een gezellige, open en (financieel) gezonde vereniging. 

Het is een groot compliment dat Peer deze waardevolle eigenschappen bijna 14 jaar lang heeft volgehouden, zeker als je bedenkt dat Peer in de vorige ledenvergadering (november 2019) aangaf te willen stoppen. Corona gooide echter, in combinatie met de zoektocht naar een opvolger, roet in het eten en dat vroeg gezien de lastige en onzekere tijd waarin we zaten en nog zitten om een sterke bestuurder die weet hoe te besturen in lastige tijden. Het is bewonderingswaardig en nobel dat Peer aangaf onze mooie voetbalclub in zo’n onzekere tijd niet in de steek te laten. Met veel betrokkenheid en enthousiasme plakte Peer er dus nog 1,5 jaar aan vast! Complimenten en heel veel dank!

Met Peer als aanvoerder en motor heeft VV Heeswijk in zijn voorzittersperiode stappen gemaakt naar verduurzaming en vernieuwing op diverse fronten. Denk hierbij aan duurzame energie in de vorm van de aanschaf van zonnepanelen, de verbouwing van de kantine en de verbouwing van de kleedlokalen. 

Niet te vergeten is de grote inbreng van Peer in het proces bij de vernieuwing van het kunstgrasveld. Gezien de maatschappelijke druk in verband met de schadelijke stoffen in de toenmalige kunstgrasvelden in Nederland, stelde Peer de gezondheid en veiligheid van onze leden, vrijwilligers, sponsoren en bezoekers altijd voorop. Dankzij de grote inbreng, met visie en onderbouwing van Peer, is uiteindelijk de juiste beslissing genomen door de Gemeente Bernheze om te gaan voor een veilige en duurzame kunstgrasmat bij, niet alleen VV Heeswijk, maar ook bij andere verenigingen binnen de Gemeente Bernheze.

Dat laatste is ook tekenend voor Peer. Peer keek verder dan onze club alleen en stond open voor een bredere kijk en open gesprek met iedereen, om zo te zorgen dat alle verenigingen binnen Bernheze op de kaart stonden. Het is dan ook bekend dat Peer bij veel verenigingen of initiatieven betrokken was en is als vrijwilliger. Gezien zijn beschreven kwaliteiten bijna altijd als bestuurder. Hiervoor werd Peer als kroon op al zijn werk, bij dus onder andere VV Heeswijk, een jaar geleden geridderd als Ridder in de orde van Oranje-Nassau. Een meer dan verdiende onderscheiding!

Als de maatregelen het weer toelaten neemt VV Heeswijk nog op gepaste wijze afscheid van Peer.

Voor nu bedanken alle leden, vrijwilligers, vrienden, sponsoren en supporters van VV Heeswijk, Peer voor zijn geweldige inzet voor onze voetbalclub!

Peer, het ga je goed en gezien je betrokkenheid en liefde voor VV Heeswijk niet vaarwel maar zeker tot ziens! 

Binnenkort

facebook