About Lexicon

A feature rich and highly configurable, professional Joomla theme.

Willem IIDe vakantieperiode is zo ongeveer weer voorbij. Voor velen een wat andere vakantietijd dan voorgaande jaren. Andere bestemmingen, aangepaste plannen, korter of dichter bij huis, maar hopelijk toch allemaal de moeite waard. We staan nu aan het begin van een nieuw sportseizoen. Het vorige seizoen werd in maart abrupt afgebroken. Trainingen zijn nu weer begonnen en het voetbal gaat starten. De hoopvolle verwachting dat we weer in een normale situatie zouden kunnen beginnen is helaas niet uitgekomen. ‘Corona’ is niet voorbij.

We zullen met beperkingen en aanpassingen moeten werken. Het uitzicht is bovendien ook nog niet zo positief. Maar hopelijk gaat het beter worden.

Eerder werden vanuit de vereniging brieven gestuurd aan leden, vrienden en sponsoren. Daarbij werd ook aandacht gevraagd voor de financiële situatie van onze club. Alle inkomsten zijn en blijven nodig. Het is hartverwarmend om alle steun te ervaren van allen. Heel erg bedankt daarvoor.

We gaan zeker niet bij de pakken neerzitten. ‘Met z’n allen er positief tegenaan’, dat is het motto. Samen kunnen we veel.

Het gemakkelijkste was om het sportpark gesloten te houden. Dan hoeven we geen bijzondere maatregelen te nemen om risico’s uit te sluiten en te voldoen aan de richtlijnen van de overheid in verband met corona. Het virus blijft ons bedreigen. 

Ondanks dat gaan we beginnen net zoals alle collega-verenigingen. Echter wel met maatregelen. Het zekere voor het onzekere, risico’s vermijden. We volgen sowieso de voorschriften van de overheid. Discussies of het nodig of niet nodig is, of dat het wordt overdreven of onderschat, voeren we niet. We moeten het gewoon doen, samen met elkaar, ter bescherming van alles en iedereen. Denk niet dat als je niet per sé tot de risicogroep behoort dat het dan wel los zal lopen. Iedereen kan iedereen besmetten. Wij allen hebben dezelfde verantwoordelijkheid. 

Het bestuur heeft de afgelopen weken veel gepraat over wat we allemaal moeten doen en kunnen doen. Een ding is daarbij helder, ‘we kunnen nimmer 100% garanderen dat er geen besmetting mogelijk is’. Dat moet eenieder zich realiseren. We doen er alles aan om gezondheidsrisico’s in te perken, maar simpelweg door dat we open zijn en gaan sporten wil zeggen dat er mensen bij elkaar komen en dat is nooit zonder risico. Het is voor eenieder ook een eigen keuze om deel te nemen aan trainingen, wedstrijden of als bezoeker op het sportpark te komen. Dat moet iedereen goed beseffen en daarmee kan en wil het bestuur ook niet aansprakelijkheid gesteld worden. 

Dat wil tegelijkertijd zeggen dat we ook een grote verantwoordelijkheid hebben voor elkaar. Maatregelen die genomen worden moeten door sporters, vrijwilligers en bezoekers serieus genomen worden en worden opgevolgd. Bestuursleden of leiders willen niet als politieagent gaan werken. We willen uitgaan van het gezonde verstand.

Op het sportpark zijn looproutes aangegeven, er worden regels afgesproken voor het gebruik van kleedruimten en douches, voor het gebruik van de kantine en het verkrijgen van consumpties. De medewerkers zijn beschikbaar maar ook die willen wij beschermen en ook daar zijn maatregelen voor getroffen. 

We geven op het sportpark op verschillende plekken met affiches informatie over alle afspraken en richtlijnen. Deze zullen ook zoveel mogelijk op deze site, na dit bericht, geplaatst worden.

Het klinkt allemaal wat streng, en zo is het ook wel bedoeld, maar bovenal gaan we er vast en zeker vanuit dat we weer met veel plezier met elkaar aan de slag gaan. De lol en onze noodzakelijke lichamelijke inspanning en ontspanning hebben we nodig, daar genieten we van en dat kunnen we met elkaar tot stand brengen. 

Graag reken ik op ieders inzet daarvoor en tegelijkertijd ook dank aan allen. 

Mede namens het bestuur,

Peer Verkuijlen, voorzitter