logo vvheeswijk

 • sotk
 • Heeswijk 4
 • NIEUW Meiden Kampioen 2
 • NIEUW Tribune 2020
 • NIEUW_Heeswijk ZwartWit
 • NIEUW Heeswijk 2 kampioen
 • NIEUW Minis 2021
 • tribune2018
 • NIEUW Heeswijk 9
 • NIEUW Heeswijk sneeuw
 • Nieuw Kunstgras
 • NIEUW Afscheid Jan van Heeren 2021
 • vr1kampioen
 • NIEUW onderhoudsploeg
 • jubilarissen 2018-2019
 • NIEUW Kantine 2020
 • NIEUW receptie 2020

 

logo-dijkhoff

20190526 192828Ruim een maand geleden nam Maarten Lucius de voorzittershamer over van zijn voorganger Peer Verkuijlen. Inmiddels heeft de eerste bestuursvergadering onder Maartens leiding plaatsgevonden en kijken zowel de nieuwbakken voorzitter als het bestuur uit naar de start van het nieuwe voetbalseizoen. Veel leden zullen Maarten al wel kennen, maar een nadere kennismaking kan nooit kwaad. Hoogste tijd dus voor een diepte-interview met onze nieuwe voorzitter. 

1. Maarten, zou je jezelf eens voor kunnen stellen?

Mijn naam is dus Maarten Lucius, ik ben 44 jaar jong en getrouwd met Gerrianne van de Rijdt. Samen hebben wij 3 kinderen: Pim (14), Fieke (12) en Vera (10). Pim en Vera voetballen ook bij VV Heeswijk (respectievelijk in de JO15-1 en JO10-1). Mijn oudste dochter Fieke korfbalt bij onze buurvereniging Altior. 

Samen met mijn vrouw ben ik eigenaar en ondernemer van Driestroomhuis Met Elkaar aan de Abdijstraat 41 (Abdijstaete) te Heeswijk-Dinther. Hierin begeleiden wij 17 volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking in het zelfstandig wonen. Hier halen wij samen met onze bewoners “alledaags geluk” uit! 

2. Wat is je eerste herinnering aan VV Heeswijk?

Het eerste dat ik mij kan herinneren is dat Willy van Schaijk bij ons aan de deur kwam en aan ons mam vroeg of het klopte dat ik al 5 jaar oud was. Bij het bevestigende antwoord van mijn moeder kwam daar gelijk de opmerking achteraan dat ik dan welkom was bij VV Heeswijk. En zo geschiedde. 

Daarnaast herinner ik mij de kleinste jeugdteams (toen de f-jes) waarin ik speelde met goede spelers als Theo Lucius, Frank van Zoggel, Erwin Konings en Twan Wonders (helaas later naar Avesteyn gegaan ;-) en dat we alles met groot verschil wonnen.

3. Hoe heeft je voetbalcarrière eruitgezien tot het moment waar we nu zitten?

Ik ben begonnen bij de allerkleinste (toen de F-jes) waarna ik t/m de A-jeugd, meestal in de 1ste teams gevoetbald heb, maar ook in veel teams keeper ben geweest. Toen ik tweedejaars A moest worden, zag onze toenmalige trainer Maykel van Driel het licht en vertelde mij dat ik echt beter kon gaan voetballen (dankzij de betere keeper Rick Loeffen) en werd ik geposteerd als laatste man in de A1. Vanuit daar ben ik gelijk doorgestroomd naar het 1ste elftal, toen uitkomend in de 4de klasse. Mijn eerste wedstrijd in Heeswijk 1 was tegen Blauw-geel ’38, dat toen dus ook nog in de 4de klasse speelde. 

Ik heb het voorrecht gehad en ben er trots op dat ik in totaal meer dan 250 wedstrijden voor VV Heeswijk 1 heb mogen spelen, waarin we van de 4de naar de 6de klasse zijn gegaan maar ook weer zijn opgeklommen naar de 3de klasse. 

Mijn afscheid voor VV Heeswijk 1 was de promotiewedstrijd naar de 2de klasse tegen VV Helden uit Limburg, waar ik na verlenging in de strafschoppenserie een penalty miste. Ik kan er nog ziek van worden als ik eraan denk. Leuk detail is dat toen Theo van Lieshout onze trainer was. Theo is vanaf aankomend seizoen ook weer de hoofdtrainer van VV Heeswijk. Na de selectie ben ik bij de lagere elftallen gaan spelen. Ik ben op dit moment nog steeds actief als voetballer bij het team van de 35+.

4. Wat vind je het mooie aan VV Heeswijk?

Voor mij is dat echt de openheid en warmte die de club uitstraalt. Iedereen is welkom en kan en mag zijn wie hij/zij is. In de kantine is het gezellig en in welk team je ook speelt, je bent bij iedereen welkom om een praatje te maken en aan te sluiten voor een drankje. VV Heeswijk is meer dan een voetbalclub alleen. Het is een plek waar je terecht kunt voor een praatje, er een luisterend oor is voor iedereen en er aandacht is voor de leden, sponsoren, vrijwilligers, vrienden en bekenden. Dit alles in goede tijden, maar zeker ook als het wat slechter gaat met iemand. 

Dit alles maakt dat er iedere week vele mensen op de been zijn voor de club en dat vele ons een bezoek brengen voor het kijken van een wedstrijd en/of voor een praatje en het nuttigen van een hapje en drankje. 

Kortom: een sociale en maatschappelijke voetbalvereniging!

5. Wat zijn je hobby’s/interesses buiten voetbal en VV Heeswijk?

Muziek, wielersport, vakantie en gezelligheid opzoeken. Muziek (liefst rock) is toch wel iets dat ik altijd prachtig heb gevonden. Op latere jeugdige leeftijd ben ik gestart met het spelen van de basgitaar. Met heel veel plezier en vooral voor de lol (ik ben en was geen talent) maakte ik deel uit van de band VIP. Nu gaan Gerrianne en ik er graag op uit om muziek te beluisteren. Het liefst op een festival omdat daar, naast muziek, vaak ook de gezelligheid en slappe klets bij hoort. Sinds enkele jaren proberen we met wat andere stellen (vage vrienden genaamd) ieder jaar één of een meerdere festivals te bezoeken. We hebben bijvoorbeeld al veel moois gezien en gehoord op Paaspop, Pinkpop, Rock Werchter, in het Goffertpark en in de Kersouwe. 

De wielersport heb ik eerst vooral gevolgd via de televisie. De Tour de France bijvoorbeeld volg ik drie weken lang en mis dan geen etappe. Het zelf fietsen heb ik opgepikt tijdens de Corona-periode. Inmiddels stap ik meerdere keren per week op mijn racefiets en maak mijn kilometers in de regio. Leuk is dat er inmiddels meer leden van VV Heeswijk deze hobby hebben opgepikt. Samen (FCBWL genaamd, ra, ra wat betekend deze naam?) maken we in het weekend een fietstocht.

6. Wat was je eerste reactie toen je benaderd werd voor de functie van voorzitter en waarom besloten ja te zeggen?

‘Phoe dat weet ik ook niet’. Iets in die aard denk ik. Na de vraag even te hebben laten bezinken, heb ik mijzelf eens goed in de spiegel aangekeken en hardop de vragen gesteld: ‘is dit nou wel echt iets voor mij? Ben ik hier wel de juiste persoon voor? Heb je hier überhaupt wel tijd voor? En wie gaan de taken die ik al deed bij VV Heeswijk overnemen?‘

Deze vragen heb ik ook gesteld aan diverse leden van de club. Onder andere oud-voorzitters, leden met een lange staat van dienst bij de club en leden van commissies waar ik in zat en uiteraard het thuisfront. Alle reacties, overwegingen, tips en tools, die ik kreeg, hebben mij ervan overtuigd dat ik helemaal moest gaan voor de voor mij ultieme vrijwilligersrol bij VV Heeswijk. 

Het is voor mij echt een grote eer dat ik gevraagd ben voor deze functie.

7. Wat voor voorzitter wil je zijn voor VV Heeswijk?

Een voorzitter die midden tussen de leden staat en daardoor voor iedereen bereikbaar en aanspreekbaar wil zijn.

8. Hoe waren de reacties op je aanstelling?

Gelukkig allemaal positieve reacties met veel gelukwensen succeswensen. Uiteraard fijn om te horen.

9. Wat wil je neerzetten in je periode als voorzitter?

Mijn speerpunten zijn: betrokkenheid en waardering, een open club en duurzaam! 

Alle leden, vrijwilligers, vrienden en sponsoren zijn belangrijk! Iedereen doet op zijn eigen manier zijn best om van VV Heeswijk die warme, gezellige, maatschappelijke en sociale club te maken én te blijven. De één doet dat door gewoon lid te zijn, de ander doet dat door het uitoefenen van vrijwilligerswerk en weer iemand anders sponsort op wat voor manier dan ook met zijn of haar onderneming de club! Allen dienen gewaardeerd te worden en te worden betrokken in het wel en wee van de club! 

Door betrokken te zijn en waardering uit spreken voor al deze mensen blijven we werken én groeien in die doelstellingen. We zijn, wat mij betreft, al een open club waar iedereen welkom is, maar ik wil daar graag nog een stapje extra in zetten door bijvoorbeeld in te zetten op “passend voetbal” en het in de toekomst gaan inzetten van vrijwilligers die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Op dit moment ben ik hierover in gesprek met diverse dagbestedingsplekken in de regio. 

De duurzaamheid is tweeledig wat mij betreft: enerzijds het behouden van een goed ledenbestand waardoor er vanuit de jeugd voldoende leden bij blijven komen en door een fijne club te zijn en blijven hierdoor ook de leden voor de toekomst te behouden. Dat is de basis voor ons bestaansrecht. Anderzijds duurzaam op energie, veiligheid en financieel vlak. Denk hierbij aan het op korte termijn overgaan op ledverlichting bij de veldverlichting, het opfrissen en opknappen van de in/toegang, het creëren van extra parkeerplekken en het repareren van de bermen en weg, zodat de verkeerssituatie bij de ingang van ons sportpark en dat van Altior en tennisvereniging weer veilig wordt en blijft voor alle leden. 

Ik wil even benoemen dat ik dit niet alleen kan. Hiervoor ben ik dankbaar dat het huidige bestuur deze speerpunten met mij deelt en zich hier samen met mij voor inzet! En ik heb er het volste vertrouwen in dat de leden dit ook van harte ondersteunen.

10. Heb je nog een boodschap voor de leden, vrijwilligers en iedereen die betrokken is bij VV Heeswijk?

We komen uit een zeer lastige periode waarin bijna iedereen wel te maken heeft gehad met de beperkingen of trieste gevolgen van het Coronavirus. Ook op persoonlijk vlak, buiten Corona om, hebben we leden verloren de afgelopen tijd en hebben we ons best gedaan om binnen de beperkte mogelijkheden die Corona met zich meebracht aandacht en medeleven te tonen aan familie en dierbaren. Gelukkig zijn de vooruitzichten hoopvol en lijkt het er, mede dankzij de vaccinaties, op dat we langzaamaan weer steeds meer open kunnen. 

We gaan er dan ook vol voor om aan de start van het nieuwe seizoen klaar te zijn om ons favoriete spelletje voetbal weer “gewoon” zonder beperkingen te mogen uitoefenen en dat we onder het genot van een hapje en drankje elkaar weer kunnen treffen op het sportpark. 

Ik wil voor nu alvast iedereen hartelijk danken die er op wat voor wijze dan ook voor heeft gezorgd dat we binnen de beperkte mogelijkheden er alles aan hebben gedaan om daar waar mogelijk iets te kunnen aanbieden. Denk aan vele jeugdleiders die ervoor hebben gezorgd dat in ieder geval de jeugd is kunnen blijven sporten. En aan iedereen die vol goede moed het sportpark “open” en netjes (bijvoorbeeld de maandagmorgen onderhoudsploeg) hebben gehouden. Hierin wil ik niemand vergeten en te kort doen dus iedereen hartelijk dank!

Ik wil als slot meegeven dat niet ik, het bestuur of andere commissies, de vereniging zijn. Nee jullie, alle leden zijn de vereniging! Blijf daarom met elkaar in gesprek, geef ons positieve feedback en denk zelf mee in hoe jij denkt dat VV Heeswijk die fijne plek blijft waar je zo graag komt en bent! 

Samen met zijn allen moeten we het doen.

Als nabrander: ‘praat met elkaar, niet over elkaar.’

Hopelijk tot snel en ik maak graag zeer binnenkort weer een praatje met iedereen op de club!

Met sportieve groet,

Maarten Lucius

Binnenkort

facebook