About Lexicon

A feature rich and highly configurable, professional Joomla theme.

Vorstenbosch 11 maart 2018Vrouwen 1 zet belangrijke stap richting kampioenschap
Na een lange winterstop mochten ook de vrouwenteams weer aantreden. Voor Avesteyn/Heeswijk Vrouwen 1 stond er direct een topper op het programma, tegen de concurrent voor het kampioenschap: Vorstenbossche Boys Vrouwen 1. Na een minuut stilte voor het tragische overlijden van Heeswijkspeler Joost van Beekveld barstte de strijd op het Vorstenbossche veld los.

De vrouwen van Avesteyn/Heeswijk lieten direct zien waarvoor ze naar Vorstenbosch zijn gekomen: om de drie punten zonder meer mee naar huis te nemen. Het spel was vanaf de eerste minuut overtuigend. Vorstenbosch had duidelijk voor een meer verdedigende aanpak gekozen, waardoor het spel zich vooral op hun helft afspeelde. Dit leverde direct een aantal mooie kansen op. Na tien minuten mochten de 'Heeswijk en Dintherse' handen de lucht in, want Renske van de Brand schoot op aangeven van Anne Lochthofen de bal hard in de touwen: 0-1. De druk op de Vorstenbossche verdediging bleef en dit zorgde na een half uur spelen voor de volgende goal. Dit keer rondde Sanne van de Boom beheerst af, nadat Linda van Driel de bal slim doortikte.

De 0-2 ruststand zorgde voor wat lucht, maar tegelijk was ook duidelijk dat Vorstenbosch zeker nog gevaarlijk kon worden. Dit gebeurde de tweede helft ook regelmatig. De strijd werd steeds zwaarder, waardoor het spel er niet beter op werd. Gelukkig bleef iedereen scherp en alert. De verdediging -met Ellen Lochthofen, Lindi Dobbelsteen, Anne Suiker en Suzan Bekkers- bleef 90 minuten lang gefocust, waardoor Vorstenbosch lastig de ruimtes kon vinden. Ook keepster Heidi Böhmermann was belangrijk: zij hield haar team knap op de been met een aantal uitstekende reddingen.

Een verdiende overwinning en een heel belangrijke stap richting het kampioenschap. Het eerste elftal staat nu bovenaan, met evenveel punten als Vorstenbosch (27), maar met twee wedstrijden minder gespeeld. Zou het eerste jaar van de samenwerking tussen de damesafdelingen van Heeswijk en Avesteyn direct een kampioenschap opleveren?

Ook het tweede vrouwenteam presteert goed. Zij staan dankzij het verdienstelijke gelijkspel tegen de vrouwen van Nooit Gedacht (3-3) stevig in de middenmoot.