20190526 192828Nadat Heeswijk 2 op donderdagavond een 2-0 voorsprong had genomen, volgde op zondag 19 juni de allesbeslissende return. S.v. Laar 2, met volop individuele klasse, was gebrand op revanche. De ploeg scoorde 70 maal in de 2e Klasse B, incasseerde voor donderdag slechts een verliespartij en liep de titel op een puntje mis. Heeswijk 2 had daar geen natuurlijk geen boodschap aan.

Heeswijk laat al maanden zien dat het moeilijk te kloppen is, altijd scoort en over een hecht collectief van veel meer dan 11 spelers beschikt, wat in deze nacompetitie doorslaggevend zou blijken te zijn.

In de felle eerste helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd, maar goed voetbal en uitgespeelde kansen leverde dit niet op. Vele Heeswijkers hadden de weg naar de Molenakkerdreef in Weert gevonden en zorgden voor een finalewaardige sfeer. Zij moesten wel toezien hoe s.v. Laar 2 kort voor rust op voorsprong kwam. Laurens van Os redde goed na een vlugge Weertse aanval, maar de behendige nummer 10 prikte de rebound keurig binnen voor 1-0.

Wetende dat nog een doelpunt van s.v. Laar 2 verlengen betekende, nam de spanning en druk richting het Heeswijkse doel toe na de rust. Heeswijk 2 raakte niet in paniek, kreeg mede door goede invallers de grip terug en ging voorzichtig op zoek naar de gelijkmaker die de knock-out zou betekenen voor Laar. Die knock-out kwam een kwartier voor tijd uit Italiaanse hoek. Na een lange inworp van Thomas van de Wijgert zorgde Leonardo Boarotto voor de 1-1 en een gigantische vreugde bij spelers, staf en supporters. Deze 1-1 stand bleef staan en zo barstte het feest los; op het veld, in de kleedkamer en in de busreis die alle inzittenden zich nog lang zullen heugen.

Een prachtige ontknoping voor Heeswijk 2, dat een aantal ervaren krachten uitzwaait, maar ook een ijzersterke en gretige lichting vanuit de jeugd ziet aansluiten bij de selectie. Dat belooft veel goeds voor het seizoen 2022/2023, waarin Heeswijk 2 zich meldt in de 1e Klasse!