logoVVHeeswijkHeeswijk en Emplina blijken al jaren gewaagd te zijn aan elkaar, vandaag werd dit nogmaals onderstreept in wederom een tactisch steekspel. Om 14.30 uur floot de Haagse scheidsrechter Soerish Ramcharan voor het eerst.

Meer foto's ( door Nico v. Doorn )

In de beginfase was het van twee kanten aftasten. Zowel Heeswijk als Emplina lieten elkaar tot de middenlijn in balbezit, waardoor de ruimtes klein werden om iets te forceren. De eerste kans was voor Emplina. Heeswijk kwam in diverse duels net te laat, waardoor de bal uiteindelijk op rand 16-meter vrij ingeschoten kon worden door spits Engelbart. Keeper Sebastiaan de Schouwer moest zich strekken, maar hield zijn doel schoon. Even later een soortgelijke mogelijkheid voor Heeswijk. Stef Adank kopte goed door, waarna Danny Aarts schuin alleen richting het doel van goalie Stupers kon. Zijn schot miste echter richting en ging net voorlangs. 
Na een kleine 20 minuten spelen verving Joep van Grinsven de geblesseerd geraakte aanvoerder Tom Sleddens. Ries van Alebeek kon daardoor zijn positie op het middenveld weer innemen en vervulde die rol goed. 
Na ruim een half uur spelen komt Heeswijk op 0-1. Danny Aarts vond Wouter van Dijke rond de 16-meter lijn. Hij draaide goed weg en schoot dusdanig lastig dat Stupers lost moest laten. Max Sluiter was het meest attent en tikte het leer binnen. 

In de tweede helft een wedstrijd die volledig in evenwicht was. Aan beide kanten waren er geen kansen en eigenlijk maar spaarzame dreigende situaties te herkennen. Uit het niets kwam Emplina toch op 1-1 door een zeer dubieus moment. Een lange bal van Emplina vanaf de zijkant vond geen eindstation, maar toch zag scheidsrechter Soerish “iets” om naar te stip te wijzen. Het bizarre aan de situatie was wellicht nog dat de spelers van Emplina al omdraaiden en er geen commentaar was voor een penalty. De strafschop werd vervolgens door aanvoerder Martijn van Helvoort onberispelijk binnengeschoten. 
Na deze scheidsrechterlijke dwaling werd de wedstrijd vervelender van twee kanten. Van voetbal was nauwelijks meer sprake.

Heeswijk kwam nog wel bijna op 1-2 doordat Emplina niet goed weg kon werken, na een voorzet vanaf de zijkant. Wouter Van Dijke haalde uit, maar de bal spatte uiteen op de lat.
Waar de wedstrijd afstevende op een remise, was het toch Emplina dat in de blessuretijd wist te scoren. Spits Engelhart kon na een voorzet aannemen en uit de draai binnenschieten voor een ietwat geflatteerde 2-1. Net voor het einde van de wedstrijd raakte scheidsrechter Soerish het overzicht kwijt. Emplina spits Engelhart hield de bal vast toen Heeswijk snel voort wilde zetten, waarna er een opstootje ontstond. Dit leverde verder geen kaarten op, alleen gaf Soerish wel een tweede gele kaart aan Danny Aarts. De gemoederen liepen vervolgens hoog op aan Heeswijk zijde, omdat juist Aarts één van de weinigen was die zich afzijdig hield tijdens de schermutselingen. 
In de allerlaatste minuut zag ook Coen van Beljouw nog de rode kaart bij Heeswijk. Ook hier was alleen Soerish overtuigd van zijn keuze voor de kleur van de kaart. Van Beljouw kwam fel in langs de zijlijn, maar meer dan een hard duel en een overtreding leek het niet te zijn. Toch besliste de Haagse leidsman wederom anders. 

Heeswijk verliest zo niet alleen de wedstrijd, maar raakt het ook nog diverse spelers kwijt. 

Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen het sterke SVSSS uit Udenhout. Na twee ongelukkige nederlagen een mooie wedstrijd om het tij te keren. We hopen iedereen (op 1.5m) te verwelkomen op Sportpark de Balledonk.