20200216Venhorst HeeswijkVenhorst de gelukkige winnaar.
Vandaag stond ondanks de zeer stevige wind het duel tussen RKSV Venhorst en VV Heeswijk op het programma op sportpark de Voskuilen. Om half 3 floot scheidsrechter Schelsema voor de aftrap van de wedstrijd, al snel werd duidelijk dat de wind een grote rol zou spelen. Meer foto's ( door Hans Heesakkers )

Beide ploegen dwongen de lange bal af bij elkaar en om gevaarlijk balverlies achterin te voorkomen kozen zowel Heeswijk als Venhorst snel voor een lange haal naar voren.

In de eerste helft was het de uitploeg die voor het eerst gevaarlijk werd. Spits Stef Adank draaide weg van zijn directe tegenstander en wist Max Sluiter te vinden links in het strafschopgebied van Venhorst. Deze nam de bal mee naar binnen en zijn schot was lastig voor keeper Fonken. Vervolgens was Danny Aarts alert maar wist in de rebound de uitstormende goalie niet te verschalken. In de 25e minuut was het Venhorst die na een voorzet vanuit rechts de kans kreeg via Rob van Dooren maar ook deze wist het net niet te vinden. De ploegen gingen met 0-0 rusten nadat de rest van de eerste helft tot weinig kansen had geleid.

De tweede helft begon met een grote kans voor ingevallen spits Wouter van Dijke. Na een scrimmage op links kreeg hij de bal ietwat gelukkig mee en kon van een meter of 11 vrij vuren op het doel van Venhorst. Helaas was hij wat onstuimig en schoot de bal hard over het doel. Ook in de tweede helft kregen beide teams verder weinig kansen, als het al gevaarlijk werd kwam dit vaak doordat de wind grip kreeg op de bal. Zo vlogen voorzetten ineens richting het doel en ging Ard Groenendijk bij het uitkomen een keer ongelukkig onder de bal door. Dit leidde echter allemaal tot weinig, tot het moment dat Venhorst een counter opzette in de 73e minuut. Op rechts stoomde de rechtsback op en trok vervolgens de bal terug richting de zestien. Hier stond spits Thijs van Sleeuwen op de goede plek en schoot de bal goed in de verre hoek. Ondanks dat Heeswijk nog wel probeerde wat aan te zetten kregen ze het tij niet meer gekeerd. Een erg zure nederlaag na een wedstrijd waarbij van voetbal eigenlijk geen sprake was.

Volgende week een weekend geen voetbal, maar de mannen van Stef Sijbers mogen zich gaan voorbereiden op de derby tegen EVVC van de week daarop.