20200202 Emplina HeeswijkHeeswijk verliest “knullig” in Empel.
Na twee thuiszeges op rij, stond vandaag de uitwedstrijd tegen Emplina op het programma voor de mannen van trainer Stef Sijbers. Op een winderig sportpark floot scheidsrechter Roy Stroot om half 3 voor het eerst.
Meer foto's ( door Hans Heesakkers )

Empel en Heeswijk doen al seizoenen lang weinig voor elkaar onder, dat werd ook deze wedstrijd weer snel duidelijk. Emplina werd het eerst gevaarlijk. De technisch begaafde van der Horst draaide zich knap vrij in de 16-meter, maar schoot daarna wat wild over.

Heeswijk kreeg vervolgens een goede kans over rechts. Stef Adank werd diep gestuurd en stak de bal op de doorgelopen Max Sluiter. De rappe aanvaller kwam echter een schoenmaat te kort om binnen te werken. 

In het vervolg kwamen beide ploegen weinig meer in de problemen. Coen van Beljouw krulde nog een vrije trap over het doel van keeper Tom Stupers, terwijl Bas Mol zijn kopbal aan de andere kant naast zag gaan. Ook de kopbal van Timo van Dalsum, na een goede voorzet van Coen van Beljouw, ging tegen het vangnet.

In de tweede helft een sterker Emplina. Heeswijk werd slordig en veel tweede ballen gingen verloren. Een vrije trap van Empel waaide door de wind op de kruising en kort daarna moest keeper Ard Groenendijk redding brengen op de kopbal van spits Le Couvreur. Het enige wat Heeswijk hier tegenover kon stellen in die fase was een kopbal van Max Sluiter, deze miste echter kracht. 

In de 65e minuut kwam Emplina verdient op voorsprong. Danny Aarts speelde te kort terug in zijn eigen 16-meter, waarna Lathouwers de bal op kon pikken en voor kon geven op de vrij staande Le Couvreur. De sterke spits kopte bij de 1e paal binnen. 

In het vervolg probeerde Heeswijk het nog wel en bracht het aanvallers Wouter van Dijke en Terry van Steenbergen. De blauw-witten konden echter geen vuist maken tegen het compact spelende Empel. Ver in blessuretijd pakte Ard Groenendijk nog een 1 op 1 uit een counter, direct erna floot de goed leidende Stroot voor het laatst. 

Volgende week komt EVVC uit Vinkel op bezoek in Heeswijk. De altijd mooie derby is een ideale wedstrijd voor Heeswijk om het goede gevoel van de afgelopen weken weer terug te krijgen.