20181118 Heeswijk Vianen Vooruit 2 2 kopieHeeswijk verliest van Vianen Vooruit
Terwijl Sinterklaas in de straten van Heeswijk-Dinther werd verwelkomd, nam VV Heeswijk het op tegen Vianen Vooruit, kampioen van de Derde Kasse D uit 2017-2018.
Meer foto's.

De thuisploeg begon ongeconcentreerd aan de wedstrijd en wierp door balverlies de mogelijkheden bij de bezoekers in de schoot. Na 17 minuten kreeg Heeswijk een vrije trap op de helft van Vianen, maar deze werd afgeslagen en omgezet in een razendsnelle counter. Jeroen Bardoel hield met een kunstige hakomhaal de aanval in leven, waarna Mart Nuijen aan het werk werd gezet. De aanvaller ramde met zijn sterke linker de 0-1 in de verre hoek. Vijf minuten later was Bogaard dichtbij de 0-2, maar zijn inzet zeilde rakelings over de kruising. Heeswijk zette vervolgens hoger druk en dit leidde tot een levensgrote kans op 1-1. Stef Adank veroverde de bal, omspeelde de doelman en legde terug op Wouter van Dijke, maar diens schot werd van de lijn gekopt. Even later zette Sten van den Berg de spits weer aan het werk, maar doelman Remco Loeffen had een antwoord op zijn inzet.

De thee bevatte deze middag geen bijzondere krachten en ook na rust was het een slordig schouwspel. De bezoekers leunden op hun voorsprong en kwamen via Bardoel bijna op 0-2. Halverwege de 2ehelft kwam Heeswijk nadrukkelijker aan aanvallen toe. Coen van Beljouw kopte uit een voorzet van Arjen Haast net naast, en een aangesneden vrije trap van Tom Sleddens werd door iedereen gemist en opgepikt door Loeffen. Vianen Vooruit maakte in de slotfase gebruik van de ruimte die achter de Heeswijk-defensie viel en de uitstekende leidende Verstappen legde de bal op de stip na een handsbal van Haast. Mart Nuijen tekende voor zijn tweede en de eindstand van 0-2.

Heeswijk staat na deze nederlaag in de brede middenmoot van 2H. Volgende week krijgen de mannen van Stef Sijbers de gelegenheid zich te herpakken op bezoek bij het ambitieuze Real Lunet in Vught.