Heeswijk EmplinaHeeswijk en Emplina delen de punten na mooie voetbalmiddag
Op deze prachtige herfstdag vormde de Balledonk het decor van Heeswijk - Emplina. Aan de kant van de bezoekers zal trainer Marc van de Ven ongetwijfeld zijn spelers uitgebreid geïnstrueerd hebben, na vijf jaar als trainer in Heeswijk actief te zijn geweest. Stef Sijbers voerde, deels noodgedwongen, enkele wijzigingen door in de basis elf en zal niet ontevreden zijn geweest over hetgeen zijn ploeg op de mat legde.   Meer foto's.

 

Heeswijk kwam het sterkst uit de startblokken en zette met verzorgd voetbal enkele goede aanvallen op. De eerste kans was voor Danny Aarts die goed doorzette na miscommunicatie bij Emplina achterin, maar hij zag zijn inzet net voor de lijn door keeper Stupers gered worden. De thuisploeg bleef ook na een tactische omzetting bij Emplina de bovenliggende partij, maar beloonde zich voor rust niet met een voorsprong. De goed leidende scheidsrechter Opsteen stuurde de ploegen met 0-0 naar de kleedkamers.

Bij Heeswijk bleef de verdienstelijk spelende Van der Burgt achter in de kleedkamer, waardoor Wouter van Dijke binnen de lijnen kwam. Heeswijk bleef op zoek naar de openingstreffer en vond die na 10 minuten spelen. Een scherp genomen vrije trap van Stef Adank werd snoeihard binnengekopt door Van Dijke. Teken voor Emplina om meer drang naar het doel van Van Zutphen te vertonen, waarmee de ploeg uit Empel ook beter in de wedstrijd kwam. Heeswijk kreeg hierdoor enkele goede kansen op 2-0. Van Dijke volleerde over en legde even later de bal op Dylan Davies, wiens inzet op het laatste moment van richting veranderd werd en daardoor het zijnet vond. Ook een schot van Adank werd onschadelijk gemaakt. Uiteindelijk kreeg Heeswijk het deksel op de neus, omdat Emplina ook over gevaarlijke aanvallers beschikt. Nadat Lathouwers eerder een kans had gekregen bij de tweede paal, was het invaller Voorhaar – koud binnen de lijnen – die de trekker overhaalde na een aanval over de rechterflank, 1-1. Een domper voor Heeswijk, waar inmiddels ook Ries van Alebeek in de ploeg was gekomen en sterk inviel. Een schot van hem van buiten de 16 ging helaas net over. De grootste kans om alsnog de 3 punten in Heeswijk te houden kwam in de slotminuut, toen een scrimmage ontstond en onder andere Sluiter de bal niet binnen gewerkt kreeg. In de extra tijd was er ook nog een goede kans voor Emplina, maar invaller Thijs Engelbart kopte bij de eerste paal voorlangs. 

Voor Heeswijk staat volgende week de uitwedstrijd naar Sparta ’18 in Sevenum op het programma. Met het getoonde spel van vandaag – en hopelijk wederom de steun van de nodige supporters – moet een goed resultaat daar mogelijk zijn.