1Heeswijk opent seizoen met zege op Berghem Sport
Na een respectvolle minuut stilte ter nagedachtenis aan het drama in Oss, trapten Heeswijk en Berghem Sport het seizoen 2018-2019 af op Sportpark de Balledonk. Promovendus Berghem Sport, met veel jonge spelers en enkele sterke routiniers, verkocht de huid duur deze regenachtige middag, maar moest toezien dat door een rake vrije trap van Arjen Haast de punten in Heeswijk bleven. Meer foto's

Na een voorzichtige openingsfase van beide kanten, op een redelijk bespeelbaar veld, kwamen de eerste kansen voor Heeswijk. Stef Adank bereikte na een kwartier spelen Rutger van der Burgt, wiens inzet met links gestopt werd door keeper Hoefnagels. Voor Heeswijk bracht Coen van Beljouw dreiging vanaf de flank en na een half uur spelen vond zijn afgemeten voorzet het hoofd van Sten van den Berg. Diens kopbal werd echter goed gekeerd door Hoefnagels. Even later kreeg Van Beljouw zelf de grootste kans van de eerste helft, maar zijn gevolleerde inzet belandde in het zijnet. Berghem Sport zette daar in de eerste helft alleen een kopbal van spits Donny van Herpen tegenover.

Vlak na rust was de eerste grote kans wederom voor Heeswijk, maar Coen van Zutven zag zijn inzet op de buitenkant van de paal belanden. Een goede actie van Adank leverde Heeswijk ook geen voorsprong op. Berghem Sport kwam daarna steeds beter in de wedstrijd en ging actief op zoek naar de openingstreffer, wetende dat een treffer deze middag wel eens genoeg voor de zege zou kunnen zijn. Davy van de Leur sneed naar binnen en zag zijn inzet net naast het doel van Niek van Zutphen rollen. De beste kans voor Berghem was voor aanvoerder Van Deutekom, die na een corner de bal pardoes op zijn hoofd kreeg maar van dichtbij over kopte. Met nog 5 minuten op de klok kreeg Heeswijk een vrije trap op de rand van de zestien. Arjen Haast wist wel raad met dit buitenkansje en schoot Heeswijk op 1-0. Nadat verdediger Smits de laatste kans voor Berghem miste, floot scheidsrechter De Goeij voor het laatst en was de zege voor Heeswijk een feit.

Heeswijk reist volgende week zondag af naar Schaijk, waar het in DAW wederom een promovendus uit de 3de klasse treft. Zaak voor de blauw-witten om de positieve opening van het seizoen daar een sterk vervolg te geven.