20180422 Heeswijk SSS18 30 SSS’18 steelt punten in Heeswijk
 Voor aanvang van de wedstrijd tussen Heeswijk en SSS’18 had de selectie van trainer Marc vd Ven al een grote teleurstelling moeten verwerken, toen het te horen kreeg dat de buikoperatie van doelman Niek van Zutphen een veel groter probleem zichtbaar had gemaakt dan in eerste instantie gedacht werd. De jonge keeper uit Zijtaart komt waarschijnlijk niet meer in actie dit seizoen en heeft op een ander vlak een zware strijd te strijden, waarbij hij door heel Heeswijk gesteund zal worden. Meer fotos

Om half drie moest er echter toch afgetrapt worden en ondanks dat Heeswijk de betere ploeg was en de meeste mogelijkheden kreeg, namen de gasten uit Overloon de punten mee naar huis door in de slotfase twee keer te scoren.

Het was drukkend warm op sportpark De Balledonk, maar de thuisploeg leek daar in eerste instantie het beste mee om te gaan. Aan de bal probeerde het via verzorgd voetbal kansen te creëren en de uiterst verdedigende stellingen van SSS’18 te doorbreken. Max Sluiter was hierbij een paar keer gevaarlijk, Wouter van Dijke kopte tegendraads goed binnen maar zag doelman Thomas Massop goed redden. Dit was niet de laatste keer deze middag en op het moment dat hij op een schot van Camiel van Doorn geen antwoord leek te hebben werd hij gered door zijn aanvoerder Wout Janssen die op de doellijn stond. Aan de andere kant speelde good old Patrick Lunenburg een solide eerste helft op zijn vertrouwde stek in het Heeswijk-doel.

Na de pauze een zelfde spelbeeld al was SSS’18 vanuit een vrije trap dichtbij een doelpunt toen Koen Voesten een uitdraaiende vrije trap inkopte en Lunenburg de bal nog net op de lat kon tikken. Aan de andere kant keerde Massop een goede vrije trap van Arjen Haast en schoot diezelfde Haast uit een corner net naast. Van Dijke zag zijn inzet met links ook gekeerd worden door de doelman en een prima combinatie tussen Bryan van Deursen en Danny Aarts werd door laatsgenoemde over geschoten. Minder dan tien minuten voor het einde kende de uitstekend fluitende scheidsrechter Verstappen een vrije trap toe aan SSS’18 rond de middenlijn. Frits Lucassen slingerde de bal de Heeswijk-zestien in de fysieke kracht van de Overloners werd beloond, toen de boomlange Voesten net boven de uitkomende Lunenburg uittorende en de 0-1 binnenkopte. Daarna ging de thuisploeg op zoek naar wat een verdiende gelijkmaker zou zijn, maar opnieuw was Massop met een katachtige reactie een harde kopbal van Van Dijke de baas. In blessuretijd maakten de bezoekers ook nog de 0-2 uit een counter, na eerst een grote kans hierop te hebben gemist. Koen Verlinden gaf een niet te missen kans aan Thomas Botden en na diens treffer floot Verstappen ook direct voor het einde.

Een zure nederlaag voor Heeswijk, maar dit alles is zeer relatief gezien de eerdergenoemde situatie van goalie Van Zutphen. Alle steun en aandacht gaat de komende tijd naar hem, zodat er hopelijk snel positief nieuws komt en de jonge doelman aan zijn herstel kan gaan werken.