20180408 Emplina HeeswijkTerechte puntendeling tussen Emplina en Heeswijk
 Ondanks dat het veld op het Empelse sportpark niet direct uitnodigde tot goed spel, kregen de vele aanwezige toeschouwers naast een heerlijk lentezonnetje ook een   aantrekkelijke pot voetbal voorgeschoteld. Uiteindelijk eindigde de huidige en toekomstige ploeg van trainer Marc vd Ven op 2-2, waarbij Wouter van Dijke en Max Sluiter de Heeswijkse doelpunten verzorgden.
De openingsfase was aftasten van beide kanten en met name de thuisploeg was via enkele schoten van afstand het meest dreigend. Het duurde tot ruim een half uur voordat de partij echt losbrandde. Bas Mol zag zijn vrije trap in eerste instantie in de muur belanden, maar in de rebound kegelde hij zijn team vanaf zeker 18 meter met links op voorsprong. Direct vanaf de aftrap had Heeswijk de gelijkmaker kunnen scoren, maar de voorzet van Max Sluiter stuitte net op voordat Danny Aarts het beslissende tikje kon geven. Vlak voor rust werd het bijna 2-0 toen Emplina-aanvoerder Martijn van Helvoort een bal vanaf eigen helft zo hard wegwerkte dat het speeltuig over Niek van Zutphen heen ging en maar net over de lat stuiterde.  Meer Fotos.

Na de pauze schakelde Heeswijk een tandje bij en met name Aarts liet zich hierbij een aantal keer goed zien. Eerst hadden de blauw-witten nog het geluk dat een inzet van Michiel Buijs via de lat het veld weer instuiterde, maar daarna werd het veldoverwicht ook uitbetaald in doelpunten. Na een combinatie op het middenveld gaf Dylan Davies de bal aan Aarts die vervolgens een perfecte steekbal op Sluiter in huis had. De jonge Heeswijk-aanvaller werd binnen de beruchte lijnen aangetikt en scheidsrechter Kezer kon niets anders dan naar de stip wijzen. Heeswijks topscoorder Van Dijke kan je dan wel om een boodschap sturen en schoot de gelijkmaker strak langs de paal binnen. De bezoekers drukten door en een kwartier voor tijd leverde dit ook de 1-2 op. Opnieuw was Aarts een van de initiatiefnemers van de aanval die bij Stef Adank voor zijn voeten kwam te liggen. Zijn harde afstandsschot kon keeper Tom Stupers nog keren, maar in de rebound was Sluiter attent en hij tekende uiterst beheerst voor de Heeswijkse voorsprong. Bij de thuisploeg was inmiddels good old Ethmond Henriquez in de ploeg gekomen om toch nog een gelijkspel te forceren en dat deed de sterke spits vlak voor tijd op fabelachtige wijze. Een klutsbal op het middenveld werd door Emplina naar voren gespeeld en nadat de dieptebal net over Heeswijk-captain Sten vd Berg stuiterde nam Henriquez de bal ineens op de pantoffel om Van Zutphen kansloos te laten. In het vervolg van de partij waren de krachten weggevloeid, zodat beide teams met 1 puntje genoegen moesten nemen.

Door de uitslagen van vandaag is het onder de top 3 ongemeen spannend in de 2e klasse H. Het verschil tussen nummer 4 SSS’18 en nummer 12 Venhorst is slechts 6 punten, waardoor het in de slotfase van de competitie nog alle kanten op kan voor Heeswijk dat nu 9e staat. Volgende week komt Erp op bezoek op sportpark de Ballendonk, dus alle steun is dan welkom!