20190526 192828

Door het natte weer speelde de wedstrijd tussen de blauw-witten van VV Heeswijk en de oranje mannen van RKSV Prinses Irene zich af op het kunstgrasveld. De wedstrijd stond onder leiding van Isiam Elsayyad en deze floot om half 3 voor aanvang van de wedstrijd. 

Fluiten zou hij de rest van de middag maar weinig doen, de arbiter liet veel doorgaan en zorgde er hiermee voor dat de snelheid in de wedstrijd bleef. Snel viel ook het eerste en enige doelpunt van de wedstrijd, de gasten begonnen wat scherper aan de wedstrijd en kwamen na een snelle uitbraak erg gelukkig op voorsprong. Het was uiteindelijk rechtsvoor Douwe Herckenrath die de ruimte kreeg om uit te halen, zijn schot zou hoogstwaarschijnlijk voorlangs zijn gezeild maar doordat de bal onderweg erg ongelukkig van richting werd veranderd rolde de bal tergend langzaam het doel in. Doelman Ard Groenendijk was namelijk al onderweg naar de verre hoek en kon zich niet op tijd oprichten om de bal te keren. In de eerste helft was het voornamelijk de uitploeg die de overhand had en ze wisten wat mogelijkheden te creƫren, een schot van Rovers werd goed gepakt door keeper Groenendijk en de opkomende back Van de Rakt wist ook tweemaal gevaarlijk te worden, eenmaal met een schot voorlangs en eenmaal met het hoofd. Het was daarentegen niet zo dat Heeswijk hier niet tegenover stelde. In de eerste helft waren het Sten Habraken die een voorzet net niet wist binnen te werken, Jules Heerkens die bij een grote kans van dichtbij te lang deed om af te drukken waardoor de verdediger nog tussenbeide kon komen en Sten van den Berg die een corner over kopte, die dicht bij de gelijkmaker waren.

De thuisploeg pakte het in de tweede helft op en wist de overhand te nemen met wat opportunistischer voetbal, een hoge inzet en wat wisselingen in de ploeg. Voornamelijk via de zijkant wisten ze gevaarlijk te worden. Sten van den Berg, Jules Heerkens en Tjeu Dortmans wisten allemaal gevaarlijk te worden na een voorzet vanaf de zijkant, geen van allen wist de bal binnen de palen te werken waardoor de achterstand op het scorebord bleef staan. Prinses Irene kwam in de tweede helft niet verder dan wat speldenprikjes en de verdediging van de thuisploeg kwam dan ook niet echt in de problemen. Het laatste kwartier stuurde Theo van Lieshout zijn centrale verdediger, Sten van den Berg als stormram naar voren. Niet veel later leek dit een goede zet te zijn. Echter na een knappe aanname en actie naar binnen van de gelegenheidsspits, mistte de afronding wat snelheid waardoor de rivaliserend keeper Pluk de bal nog net uit de benedenhoek wist te duiken. In de slotfase was Heeswijk nog een aantal keer dichtbij vanuit de hoekschop en was het een keer zelfs een verdediger op de doellijn die een indraaiende corner van de lijn moest halen. Een paar minuten voor tijd was het nog ingevallen Stef Adank met een knappe actie waarbij hij 4 tegenstanders wist te omspelen en vanaf 18 meter uithaalde, zijn schot smoorde echter in de overvolle zestien waarbij de thuisploeg nog een handsbal dacht te zien van een van de oranje verdedigers. Scheidsrechter Elsayyad wilde er niets van weten en floot niet veel later af. Een erg zure nederlaag waarbij spelers en supporters van de blauw-witten maar weer eens met het gevoel dat er meer in zat naar huis gingen. Weer een finale gespeeld met nog 5 finales te gaan waarbij het zaak is om volgende week tegen Eendracht met dezelfde strijd op zoek te gaan naar de broodnodige punten om mee terug te nemen naar Heeswijk.