20190526 192828

Weer een belangrijke wedstrijd voor Heeswijk in de 2de klasse G. Alles blijft erg dicht op elkaar staan, en doordat winst uitblijft voor de ploeg van Theo van Lieshout worden de punten des te belangrijker.

Echter begon Heeswijk met een valse start. Na 6 minuten verrast nummer 10 Brent Blummel de Heeswijks goalie met een afstandsschot. De keeper verwachtte een voorzet en door de zwabber wist hij de bal niet te keren.

Niet veel later was er weer een mogelijkheid voor thuisploeg Schijndel. De linksback kwam goed door over links en trok de bal terug op de 16 meter, het was wederom Blummel die af kon werken. Deze keer wist hij de bal niet te raken.

Ondanks dat het veldspel van Heeswijk niet verkeerd was op de lastige ondergrond, kwamen ze niet tot grote kansen. 1-0 in het voordeel van Schijndel was dan ook de ruststand.

Weer was het Schijndel dat in de 2de helft als eerst een mogelijkheid kregen. In de 48ste minuut was het weer de linksback die doorkwam, zijn voorzet belandde bij spits Pijnenburg maar hij kopte over.

Toch was het Heeswijk dat meteen daarna langszij kwam. Terry van Steenbergen draaide weg bij zijn tegenstander op het middenveld en stuurde spits Max Sluiter weg die vervolgens in de zestien op de hakken werd gelopen, penalty. Mark Dobbelsteen bleef kalm en schoof de bal beheerst in de hoek. De rest van de partij bleef het twee kanten op gaan waarbij zowel Schijndel als Heeswijk nog kansen kregen. De 1-1 stand houdt echter stand, uiteindelijk een terechte uitslag maar beide ploegen schieten er weinig mee op.

Volgende week thuis tegen Boekel Sport weer een wedstrijd die erom gaat. Bij winst houdt Heeswijk de huidige ploegen onder zich en kan het wellicht weer wat naar boven kijken.