A feature rich and highly configurable, professional Joomla theme.

1 kopieHeeswijk verliest van Helvoirt: 0-2
In prachtige nieuwe tenues, mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Gebr. Dijkhoff & Zn., nam Heeswijk het zondagmiddag op tegen het sterke Helvoirt. Als stabiele ploegen in de 2de klasse H zijn Heeswijk en Helvoirt geen onbekenden voor elkaar. Het treffen tussen beide ploegen staat garant voor strijd, spanning en doorgaans een goed resultaat voor Heeswijk.
Meer foto's.

De neutrale toeschouwer kwam absoluut aan zijn trekken op Sportpark De Balledonk, maar aan de Heeswijkse reeks van ongeslagenheid tegen Helvoirt kwam een eind. De bezoekers gingen effectiever met hun kansen om en daardoor met de winst aan de haal: 0-2.

Het eerste kwartier was voor de bezoekers uit Helvoirt, die via crossballen van achteruit de snelle voorhoedespelers aan het werk probeerden te zetten. Halverwege de eerste helft was de eerste echte kans voor Helvoirt, maar Tim Verhoeven schoot de bal vanaf 10 meter voorlangs. Dit schudde Heeswijk wakker. Het middenveld met Tom Sleddens, Ries van Alebeek en Danny Aarts trok het initiatief naar zich toe en won meer tweede ballen. Een voorzet van de bedrijvige Aarts werd ternauwernood door doelman Kivit onschadelijk gemaakt. Even later kwam Arjen Haast door na een prachtige combinatie met Stef Adank en Rutger van der Burgt, maar zijn inzet van dichtbij werd gepareerd. In het restant van de eerste helft; een leuke wedstrijd in hoog tempo, maar geen doelpunten.

Voetballend was het niveau in de tweede helft iets minder dan voor rust, maar de spanning zeker niet. Na een uur spelen konden de handen van het meegereisde uitpubliek de lucht in. Een vrije trap van de zijkant werd door verdediger Van Asseldonk knap verlengd voorbij doelman Van Zutphen: 0-1. Aan de kant van Heeswijk waren met name Coen van Beljouw en Stef Adank dreigend met acties en schoten, maar Kivit stond op zijn post. Een kwartier voor tijd negeerde de goed leidende Hodzelmans tot ieders verbazing een correct ogend vlagsignaal, waarna Helvoirt hun overtalsituatie goed uitspeelde en Max Meyer de 0-2 binnenschoot. Heeswijk ging op zoek naar de aansluitingstreffer, maar zag de inzet van Sten van den Berg van de lijn gehaald worden. Heeswijk slaagde er ook in de resterende minuten niet in de Helvoirtse muur te slechten. Van Beljouw was nog dichtbij de eretreffer maar zijn inzet in de slotminuut belandde op de paal.

Heeswijk vindt zich na het verlies terug op de 3eplaats van de ranglijst van 2H. Volgende week wacht de uitwedstrijd naar Tegelen, waar Heeswijk het zal opnemen tegen hekkensluiter Sportclub Irene.