20171015 Heeswijk Rhode 34Koploper Rhode wint ook in Heeswijk
Het verrassende Rhode wist ook op bezoek in Heeswijk de drie punten binnen te slepen. In een gelijkopgaande wedstrijd kwam de thuisploeg al snel op voorsprong door een benutte penalty van Wouter van Dijke, daarna brachten twee standaardsituaties Rhode op voorsprong. Wat Heeswijk na rust ook probeerde, verder dan wat dreigende momenten in en om het strafschopgebied kwam het team van Marc vd Ven niet. In de slotminuut counterde de ploeg van oud Heeswijk-trainer Theo van Lieshout zich nog naar 1-3.
Meer foto's.

Heeswijk mist al weken meerdere bepalende spelers, maar ondanks dat weten de mannen van de Gebr. Dijkhoff toch iedere partij weer sterk te starten. Ook nu stond het al snel 1-0. Spits Van Dijke was alert op een te korte terugspeelbal van Mart Krusemann en werd vervolgens onderuit gehaald door doelman Paul van Heesch. Scheidsrechter Kolenberg floot voor een strafschop, maar hield de kaarten tot verbazing van velen op zak. Van Dijke schoot vervolgens onberispelijk raak vanaf de stip. Niet veel later viel Danny Aarts uit met een blessure, waardoor de Heeswijkse ziekenboeg weer verder uitgebreid werd. Mohamed Sadigou Sylla, onlangs naar Nederland gevlucht vanuit Guinee, was zijn vervanger. Binnen het kwartier stond het weer gelijk toen Geert Oerlemans attent een indraaiende vrije trap binnentikte. Niet veel later kwam Rhode op voorsprong toen Koen vd Zanden een vrije trap buiten bereik van Niek van Zutphen in het zijnet krulde. Aan de andere kant had Van Heesch een geweldige reactie op een snoeiharde vrije trap van Pieter Verbruggen die door de muur heen in het doel leek te vliegen. Zodoende bleef het 1-2 tot aan de rust.

Na de pauze wist Heeswijk druk op Rhode te houden en werden met name Van Dijke en Sylla gevaarlijk in en om het strafschopgebied van de gasten. Tot echte kansen leidde dit echter niet, al moest Van Heesch zich opnieuw strekken om een vrije trap van Verbruggen uit de bovenhoek te tikken. Van Dijke kopte nog een paar keer over uit een corner, maar langzaamaan werd duidelijk dat echte doelkansen schaars waren. Ook Stef Adank moest zich nog met een pijnlijk bovenbeen laten vervangen door Martijn van Daal en toen Tom Sleddens heel flauw een 2e gele kaart kreeg van Kolenberg voor praten, werd het geloof in een resultaat voor de blauw-witten langzaam kleiner. In de absolute slotfase gunde invaller Simon vd Wetering zijn medespeler Vd Zanden vanuit een counter nog zijn 2e doelpunt van de middag, waardoor 1-3 de eindstand werd.

Theo van Lieshout verstevigt op deze manier de koppositie met zijn Rhode en voor Heeswijk is het zaak om te blijven knokken voor de resultaten. Het is hierbij te hopen dat de goed gevulde ziekenboeg snel leegloopt.