Vrouwen door

Zondag 2 juni in een snikheet Roermond stonden SVC2000 en ST Heeswijk/Avesteyn ietwat gespannen aan de aftrap. Wie gaat door naar de tweede ronde van de nacompetitie? Degradatiekandidaat SVC2000 of promotie kandidaat ST Heeswijk/Avesteyn?

Beide ploegen starten fel. Het werd al snel niet alleen een mentale strijd, maar ook een fysieke. In de 30steminuut opende SVC2000 de score via een corner. De vrouwen van Gebr. Dijkhoff lieten zich hierdoor niet uit het veld slaan en wisten dat zij niet de mindere waren. Net voor rust schoot Sanne van de Boom de gelijkmaker binnen: 1-1! Een prima ruststand.

Na rust bleef het hard werken en begon ook de warmte steeds meer parten te spelen. Ondanks dat, bleven beide ploegen voetballend overeind. Na ongeveer 10 minuten in de tweede helft kwamen de Heeswijk-Dintherse dames op voorsprong! Opnieuw via Sanne van de Boom, op aangeven van Linda van Driel. SVC koos al vrij snel daarna voor een aanvallendere opstelling, maar Heeswijk/Avesteyn bleef ‘koel’. Toen in de 75steminuut keepster Heidi Bohmermann na opnieuw een harde botsing het veld moest verlaten, nam de spanning nog meer toe. De verdediging kwam meer en meer onder druk te staan. Na een spannende slotfase floot scheidsrechter El Adel voor het einde van de wedstrijd: ST Heeswijk/Avesteyn gaat door naar de tweede ronde!

Ondanks de vermoeidheid was de busreis terug een gezellige tocht. Wellicht volgt er volgende week, maandag 10 juni, weer een tocht naar het Limburgse. Al is dat nog niet helemaal zeker. Tegenstander VV Schaesberg uit Landgraaf heeft wellicht geen veld beschikbaar, vanwege het Pinkpop-festival. Waar en hoe laat de wedstrijd gespeeld wordt, volgt dus nog. Alle support is heel erg welkom!