190106 Foto Fred van Zoggel pluim1 kopie

Elk jaar wordt door Stichting Actief Burgerschap een onderscheiding uitgereikt aan een zeer actief persoon in Heeswijk-Dinther; de “Actieve Hadeejer” en voor een zeer actieve jonge persoon; de “Jonge Actieve Hadeejer”. Vorig jaar kreeg Ilse Brekelmans de onderscheiding “Jonge Actieve Hadeejer”. Ook dit jaar is er weer een vrijwilliger van onze vereniging die de onderscheiding in ontvangst mocht nemen. Mari van Berloo werd verkozen tot de “Actieve Hadeejer” 2019. 

Als vereniging zijn we er natuurlijk trots op dat wederom één van onze vrijwilligers een onderscheiding krijgt. Mari is al vele jaren actief als scheidsrechter bij VV Heeswijk. Maar dat niet alleen. Mari is op vele terreinen actief in de gemeenschap van Heeswijk-Dinther.

Bij het uitreiken van de onderscheiding op donderdag 10 januari werd een hele reeks aan werkzaamheden als vrijwilliger genoemd. Mari is zeer actief in het vluchtelingenwerk, bij het Willibrordcentrum, bij Lichtpunt, hij zorgt dat het kerkkoor ouderen blijft voortbestaan, hij organiseert darten voor de jeugd, is organisator van jeugdbiljart en helpt bij het NK en WK biljarten. Kortom een zeer terechte onderscheiding waar wij Mari van harte mee feliciteren. 

Myrthe Manders werd verkozen tot Jonge Actieve Hadeejer 2019 voor haar inzet voor Alzheimer en als mantelzorger.