VV Heeswijk wil een veilige voetbalvereniging zijn, waar iedereen met plezier bezig is met voetbal en zich thuis voelt binnen de vereniging. Met elkaar doen we er alles aan om grensoverschrijdend gedrag zoals pesten, conflicten en ruzie, discriminatie en seksuele intimidatie binnen onze vereniging te voorkomen om zo te zorgen voor een prettig en veilig sportklimaat. De praktijk binnen diverse sportverenigingen heeft uitgewezen dat er momenten en gebeurtenissen zijn waarbij grensoverschrijdend gedrag niet kon worden voorkomen. Binnen VVHeeswijk willen wij dit graag voor zijn. Dat is dan ook één van de redenen waarom binnen VVHeeswijk twee vertrouwenscontactpersonen zijn aangesteld. Zij willen fungeren als een centraal aanspreekpunt om zo met elkaar te zorgen dat de wijze waarop we binnen de club met elkaar omgaan respectvol en veilig is.

Voorkomen is beter dan genezen

Bij de vertrouwenscontactpersonen kun je terecht met vragen die je niet gemakkelijk stelt of waarvan je bang bent dat er niet serieus op gereageerd gaat worden. Dit geldt voor alle leden, vrijwilligers en ouders. Daarbij: snel melden, er over praten en zorgen dat er (vroegtijdig) een einde gemaakt wordt aan een ongewenste situatie, maakt dat deze niet verergert en dat herhaling voorkomen wordt.

Wie zijn de vertrouwenscontactpersonen van VVHeeswijk?

Als vertrouwenscontactpersonen luisteren wij naar je verhaal, denken we samen na over de te nemen stappen en kunnen we je verder helpen door professionele mensen in te schakelen waar dat nodig is. Voor veel situaties is geen standaard oplossing te bedenken, maar is een luisterend oor het begin van de oplossing.

Michel van Druenen

MichelvanDruenenWie ben ik: ik ben vader van twee zonen. Voetbal vanaf mijn 6de af bij v.v. Heeswijk waar ik in de afgelopen jaren ruim 200+ wedstrijden voor het vaandelteam van v.v. Heeswijk heb mogen spelen. Nu actief bij Heeswijk 4. Vanuit mijn werk (werken in het sociaal domein met aandacht voor veiligheid) ben ik gewend om vertrouwelijk om te gaan met wat mij verteld wordt. Daarnaast probeer ik mensen te stimuleren en te laten nadenken wat een oplossing kan zijn voor de situatie waarin ze zitten.

Gegroet Michel van Druenen

 

Francis van Venrooij

FrancisvanVenrooijWie ben ik: ik ben getrouwd en ben moeder van twee kinderen. Ik voetbal zelf niet maar sta af en toe als supporter aan de lijn bij vv Heeswijk.

Ik ben maatschappelijk werker en heb dan vaak te maken met mensen die in een lastige situatie zitten met een breed scala aan problematiek. We gaan dan in gesprek en samen denken we na over wat er nodig is. Vanzelfsprekend ga ik vertrouwelijk om met informatie.

Gregroet Francis van Venrooij

Misschien denk je dat jouw situatie niet ´ernstig´ genoeg, maar alles wat jij ervaart als ongewenst is een situatie om te bespreken. Voel je daarom vrij om daarover één van de vertrouwenscontactpersonen aan te spreken. Wij zijn er voor jou!

Contactinformatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Stuur een mail naar bovenstaand adres met je naam en eventueel een korte omschrijving van je klacht/melding (niet noodzakelijk!). Er zal dan contact met u/jou worden gezocht om bijvoorbeeld een afspraak te maken. Geef hierin ook duidelijk je wensen aan!

Mocht de melding of klacht van dien aard zijn dat deze niet binnen de club behandeld kan worden, dan zijn we gerechtigd de vertrouwenscommissie van de KNVB of NOC/NSF in te schakelen.

Meer informatie

Op deze nieuwe pagina vind je alle informatie over de vertrouwenscontactpersonen, inclusief het reglement: pagina Vertrouwenscommissie (je vind deze ook via het menu: Clubinfo - Vertrouwenscommissie).