Op 29 mei 2016 werd voor de tweede keer het trapevenement gehouden. Ongeveer 70 jongens en meisjes streden om de titel trapkoning of trapkoningin. Ze moesten penalty's nemen, latje trappen, gaten schieten, stropdas schieten, roos schieten en de snelheid van hun schot werd gemeten.

Robin Roefs van de jeugd van NEC en de keeper van ons eigen eerste elftal Patrick Lunenburg stonden in de goal. Na afloop werd er nog gestreden om de penaltybokaal. In deze finale verdedigde de keeper van Brabant United, Bram Kaarsgaren, het doel. Het werd een spannende strijd, waarbij Jens van der Heijden als derde eindigde. Na 6 penalties hadden Mathijs Haeve en Sven Konings nog niet gemist. Vervolgens probeerde Mathijs een Panenka, maar deze werd schitterend gestopt door Bram. Sven Konings wist ook de laatste penalty onberispelijk in te schieten en won de eerste prijs bij de penalties.

De winnares over alle onderdelen bij de meisjes werd Pien Rutten, bij de E/F categorie werd Tjeu Rutten de winnaar. De totale winnaar en dus de trapkoning van het evenement werd Mathijs Haeve.

Al met al een geslaagde dag!

De organisatie bedankt de deelnemers en iedereen die hieraan heeft meegeholpen.

Klik hier voor de foto's.