20190526 192828Aan allen en iedereen een gezond, fris en vooral energiek nieuw jaar gewenst. Het nieuwe jaar, 2021, is van start gegaan en normaal gesproken zouden we elkaar treffen tijdens onze Nieuwjaarsbijeenkomst. We zouden dan jubilarissen in het zonnetje zetten, de Pluim van de Club uitreiken aan een verdienstelijke vrijwilliger en een potje ludiek voetballen. Jammer dat het niet kan. We kijken ernaar uit dat we elkaar weer kunnen ontmoeten, dat we kunnen sporten en het ook weer gezellig met elkaar kunnen hebben in de kantine. Dat hebben we nodig. 

In het afgelopen jaar, 2020, was er veel verdriet vanwege het verlies van zeer dierbaren. Niet alleen vanwege corona zijn er mensen van de club ons ontvallen. Familie, ouders, partners en alle nabestaanden wens ik heel veel sterkte met dit verlies en wil ik laten weten dat we meeleven en steun geven daar waar dat kan. Ook degene die door ziekte zijn getroffen afgelopen jaar en veelal nog herstellende zijn wil ik alle beterschap en een voorspoedig herstel wensen. 

We wilden het afgelopen jaar niet bij de pakken neer gaan zitten. Wat kon en verantwoord was deden we. Ondanks dat het noodgedwongen beperkt was wat kon, hebben velen zich hiervoor ingezet. 

Veel dank aan allen. 

Dank aan al onze leden, jong en oud, voor het begrip dat er was en het geduld dat we nog even op moeten brengen met elkaar.  

Dank aan alle sponsoren die ons trouw blijven en daarmee de binding met onze club in stand houden. Zonder deze steun kunnen we niet. 

Ook dank aan de gemeente Bernheze waar we enkele keren overleg mee hadden over de ontstane situatie en het verlichten van de huurlasten. Met de inkomsten van de contributies, de bijdragen van de sponsoren en het verlagen van de huurlasten komen we deze periode in financieel opzicht wel door. Ook dat is belangrijk.  

Maar bovenal wil ik alle vrijwilligers zeer bedanken voor de inzet in het afgelopen jaar. Iedereen die naar eigen vermogen actief is voor de club, is zeer waardevol. Het is fijn te weten dat we daar op kunnen blijven vertrouwen. Zodra het weer kan is dat van groot belang. 

Want, om positief af te sluiten, het zal goedkomen. We zullen er, als vereniging met elkaar doorkomen en weer klaar staan zodra het weer normaal kan.

Voor mij is dit mijn laatste toespraak als voorzitter. Niet verwacht dat ik dat nu nog zou zijn na mijn eerdere aankondiging om te stoppen. Vanwege corona en het bijzondere jaar als gevolg daarvan is ook dat anders gelopen. Ik ben me graag in blijven zetten omdat het nodig was, en ook omdat het geen fijne tijd was voor een nieuwe voorzitter om te starten. De komende paar maanden blijf ik ook nog actief. Mijn opvolger Maarten Lucius zal het dan overnemen. Hoe dat gaat laten we zeker nog weten. Ik ben er blij mee dat een goede opvolger beschikbaar is. 

Graag wil ik wel alvast iedereen bedanken voor het vertrouwen, de vele aardige reacties die ik vaak kreeg, de hele fijne samenwerking met iedereen en in het bijzonder mijn collega-bestuursleden. Dank aan allen daarvoor. Er staat een mooie club met een mooie en uitdagende toekomst. Dat is iets om trots op te zijn en samen vast te houden.

Nogmaals voor iedereen het allerbeste in het nieuwe jaar.

Mede namens het bestuur,

Peer Verkuijlen, voorzitter