About Lexicon

A feature rich and highly configurable, professional Joomla theme.

PeerHet zijn bizarre tijden. Bizarre tijden voor iederen. Voor jong en oud, voor groot en klein. Voor iedereen in ons eigen kleine kikkerlandje, voor iedereen in ons mooie dorp en voor iedereen verbonden aan onze voetbalclub. Dingen die altijd heel vanzelfsprekend zijn geweest kunnen momenteel even niet. Niet naar school, niet op visite bij familie en zelfs een balletje trappen op zaterdag of op zondag met je teamgenoten zit er momenteel niet in. 

Met deze werkelijkheid hebben we allemaal te maken en daar moeten we mee omgaan. Op alle fronten moeten we ons aanpassen. Veel onzekerheid, zorg en onduidelijkheid. Daarom gaat nu veiligheid boven alles. Het zekere voor het onzekere, risico’s vermijden.
 
Ook voor onze vereniging.

We volgen sowieso de voorschriften van de overheid. Discussies of het nodig of niet nodig is, of dat het wordt overdreven of onderschat, voeren we niet. We moeten het gewoon doen, samen met elkaar, ter bescherming van alles en iedereen. Denk niet, als je niet per sé tot de risicogroep behoort, dat het wel los zal lopen. Iedereen kan iedereen besmetten. Wij allen hebben dezelfde verantwoordelijkheid.
 
Hulde aan alle hulpverleners, medici en zorgverleners en allen die al of niet beroepshalve mensen helpen. Voor hen brengt dat ook een niet te vermijden risico met zich mee. Des te meer heel veel respect voor allen.
 
Wat het voor het voetbal gaat betekenen blijft voorlopig onduidelijk. Natuurlijk is het heel vervelend dat het sporten onmogelijk is en misschien meer nog dat de sociale en vriendschappelijke contacten niet mogelijk zijn bij de club. Voor velen is onze club, naast het voetbal, een plek van ontmoeten, elkaar treffen en samen bezig zijn.
Ik hoop dat we dat weer zo snel mogelijk kunnen. 
 
Wat de competitie betreft moeten we er nu maar gewoon een punt achter zetten. Klaar met het seizoen 2019/2020. Geen winnaars en geen verliezers. Volgend seizoen beginnen we weer. Dat is ook de opvatting van ons gehele bestuur.
 
Wat het wordt weten we niet. De KNVB moet op enig moment beslissen. Maar naar mijn idee is er nu zoveel aan de hand dat iedereen er, zodra het verantwoord is, behoefte aan heeft om weer rustig op gang te komen. Laten we dat dan doen met wat trainen en mogelijk hier en daar wat vriendschappelijke partijtjes. Volgens mij hebben we daar genoeg aan voor we de vakantieperiode ingaan.
Hopelijk gaat de KNVB hierin mee.
 
Als laatste nog dit; eind 2019 heb ik mijn vertrek als voorzitter aangekondigd na ruim 12 jaar. Over mijn opvolging wordt gesproken. Echter gezien de buitengewoon bijzondere omstandigheden waarin we nu verkeren is het niet handig om daar nu mee door te gaan. Daarom heb ik in overleg met het bestuur besloten om mijn aftreden op te schorten. Ook in deze moeilijke periode wil ik er zijn voor de club en blijf ik mijn werk als voorzitter voortzetten. We zien wel voor hoe lang dat het nodig is.
 
Ik wens iedereen het allerbeste en een goede gezondheid. Zorg voor elkaar en let op elkaar.
 
Hartelijke groet, 
Peer Verkuijlen, voorzitter