20190526 192828Zaterdag was weer eens zo’n pot dat een verslagje verdient. Onze helden van de JO11 laten wekelijks mooi spel zien. Ook op de trainingen zien we de nodige progressie en ook een hele hoge opkomst. Dat kan ook niet anders bij zo’n leuk clubje spelers en speelsters. Daar wil je bij zijn!

Stand van zaken bij de JO11-1: in de eerste competitiehelft veel overwinningen en dat geldt ook voor het tweede competitie-gedeelte. Zaterdagochtend stond het treffen met Schijndel op de agenda. Schijndel wist twee overwinningen te noteren, Heeswijk zelfs drie. Een mooi affiche dus!

Het was puzzelen voor de technische staf; Bram haakte donderdag op de training geblesseerd af, Raf is helaas ziek en Emilia is haar kunsten in het water aan het oefenen. Dit keer dan ook geen wissels. 

De start is sterk. Fiene en Lynn snijden met enkele 1-2tjes door de defensie vanaf de aftrap. Maar al snel is duidelijk dat Schijndel haar mannetje staat. Ons middenveld is stabiel met Guus en Ram in de as. De heren weten elkaar makkelijk te vinden. In de achterhoede is het nog wat zoeken; onze stabiele Raf wordt node gemist al vult Pepijn met verve zijn rol van rechtsback in. Met zijn motorhandschoenen is hij een ware plaag voor de aanvallers van Schijndel. Nadat er een keer of drie van bal wordt gewisseld (denk dat de ballenpomp bij Schijndel defect was) zien we een gelijk opgaand spelbeeld. Heeswijk krijg enkele kansjes, maar een goal blijft uit. Maar het staat goed in dat eerste kwartier waardoor de trainers weinig hoeven bij te sturen tijdens het rustmoment.

Daarna verandert het snel; Schijndel stoomt telkens met drie spelers op en Ross heeft zijn handen vol en houdt met kunst en vliegwerk vele ballen en spelers weg bij de goal van Finn. Een bal glijdt onder Finn door maar de hard werkende Guus voorkomt de 1-0. Even later valt de goal toch en staat het alsnog 1-0. Kort daarna een vrije trap. Onze, dit seizoen zeer goed keepende, Finn schat deze bal niet goed in: 2-0. Daarna een mooie aanval en bij rust is het ineens 3-0 voor de Schijndelse opponent. Diverse tranen vloeien; Finn is kwaad op zichzelf; Guus kan de achterstand niet verkroppen. De kids spreken elkaar toe en ook de leiders doen een duit in het zakje. Heeswijk is met name onder de indruk van het fysiek van Schijndel en die lange (kleine 2 meter) laatste man.

De mouwen worden opgestroopt en al snel volgt de aansluitingstreffer: Ram en Guus combineren, spelen Fiene in, die neemt aan, draait weg en schiet via de binnenkant van de paal de 3-1 binnen. Direct door naar de volgende aanval, al komt er ook meer ruimte voor Schijndel. Uit één van die aanvallen weet de sluwe spits bijna Finn te verschalken na een prachtige lob maar die belandt via de onderkant van de lat uit de goal. Heeswijk werkt zich uit de naad. Fieke is tot de laatste seconde van de wedstrijd op een paar centimeter van haar tegenstander te vinden. Pepijn is wat onrustig aan de bal maar werkt als een paard wat extra knap is omdat hij ook ziek geweest is. Lynn rent langs de flanken en uiteindelijk is het de dekselse Ram die een goede aanval afrondt: 3-2. Nu is alles Heeswijk wat de klok slaat. De Heeswijkse harde kern langs de kant begint er ook meer in te geloven, iets wat de kids al lang hebben besloten. Het wordt een spervuur op de goal van Schijndel. Heeswijk weet aardig het overzicht te houden en rust te bewaren en gaat zeker niet voor eigen succes. Diverse ballen worden van de doellijn gehaald en schoten in de kiem gesmoord. Net voor het eindsignaal wordt het knetterharde werken beloond: een bal wordt teruggelegd en daar staat Ross die doorgeschoven is naar voren; de afvallende bal belandt voor zijn voeten. Ross denkt niet na en laat de bal heerlijk het netje raken en gooit zijn handen hoog de lucht in en een ferm gejuich klinkt over de velden. Snel wordt de bal gepakt want het kan nog. Maar enkele ogenblikken later wordt er afgefloten: 3-3. Heerlijke pot zeker na al de grote overwinningen. Dik compliment aan alle spelers en speelsters, zonder wissels met een 3-0 achterstand in de rust een 3-3 uit het vuur slepen geweldig!

En hoe mooi dat ook geblesseerde Bram zijn helden en heldinnen na afloop persoonlijk feliciteerde, dat is TEAMWORK!