20190526 192828Afgelopen zondag speelde Heeswijk 1 onder toezicht van de trouwe fans én van Pupil van de Week Senn Weltevreden op sportpark De Balledonk tegen Union uit Malden. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Bezemer stond er een 1-1 eindstand op het scorebord. Lees verder voor het wedstrijdverslag van Kliknieuws. De foto's van afgelopen zondag zijn gemaakt door Peter Tips.

VV Heeswijk beloont zichzelf niet tegen Union (bron: Kliknieuws)

Heeswijk nam het op het eigen sportpark De Balledonk op tegen nummer zeven Union. Eerder dit seizoen verloor Heeswijk met 3-0 tegen de roodzwarten uit Malden. Van zo’n krachtsverschil was op een zonnige wedstrijddag in april geen sprake. Stef Adank had de eerste grote kans van de wedstrijd. Hij liep één-op-één af op het doel maar speelde de bal te ver voor zijn voeten. Desondanks opende Union de score in de eerste helft uit een counter. Heeswijk liet het er niet bij zitten en zette Union onder druk. Danny Aarts maakte de 1-1 in de zeventigste minuut. Daarna kon Heeswijk via Jens van Lieshout tot twee keer toe op voorsprong komen. Hij faalde alleen recht voor de doelman. Met het ene punt schiet Heeswijk niet veel op. Trainer Mark Strik vond dat er meer inzat. “We hebben na de 0-1 de schouders eronder gezet en ons teruggevochten. We belonen onszelf niet en missen vier één-op-één kansen. Ik heb het gevoel dat we dichterbij een reeks aan overwinningen komen.” Heeswijk blijft elfde en speelt volgende week de degradatiekraker tegen Olympia’18.