• Jeugdig publiek
  • HeaderMini's
  • HeaderMini'sSOTK
  • MC1 Kampioen 2014-2015

150911FotoDames30DSC00629bTijdens een gezellige middag met Koningsdag op het plein. Een borrel veel gelach en ineens komt daar het nieuws voorbij. Een oud speelster van de blauw witte is gesignaleerd bij het inkopen van oranje sokken. Daar bij onze buren van Avesteyn is een team voor dames 30+. En hier is het idee dus geboren.

Die sokken moeten worden ingeleverd en wij gaan haar daar mee helpen. Het gaat er serieus aan toe op het plein, dames worden gevraagd om te komen spelen,  sponsors worden geregeld en zo ontstaat er in Heeswijk een team Vrouwen 30+.

Elke woensdagavond wordt er met een lach serieus getraind, want het ontbreekt hier en daar nog wat aan ervaring. De aanwijzingen en tips worden gegeven door 2 ervaren leidsters die er zo een echt team van maken.

We spelen 1x in de maand op een vrijdag , een competitie speciaal voor vrouwen 30+. Het is een avond van 3 wedstrijden van 20 minuten op een half veld. We spelen tegen Avesteyn, BMC en OJC.

Op 18 september was het dan zover, de eerste avond van wedstrijden was daar bij Avesteyn. Even wennen aan elkaar, aan het veld, aan onze tegenstanders, aan het publiek dat in grote getale aanwezig was, kortom eigenlijk aan alles. Maar we kwamen ongeslagen uit de strijd. Alle partijen van ons eindigde in een gelijkstand. Niet verloren. Dit voelde voor ons als een soort van overwinning. Dit moest dus gevierd worden in de 3e helft bij Avesteyn onder het genot van een drankje en het clublied van VV Heeswijk.

De volgende avond was op  9 oktober. We werden hartelijk ontvangen door de voorzitter van BMC. Ook vanavond kwamen net als altijd met veel plezier en lol het veld op. Deze avond kampte we met een tekort aan spelers waardoor we een gastspeler hadden uitgenodigd. Heel fijn, zij gaf duidelijke aanwijzingen en wist samen met de andere dames de overwinningen van VV Heeswijk binnen te halen. Alle 3 de partijen werden gewonnen, waardoor we de koppositie in de competitie bereikte.

De wedstrijdavond van 6 november was op eigen terrein. Na wat trubbels met het licht konden we dan toch echt beginnen. De eerste nederlaag was daar tegen BMC we baalden echt want ook al staat bij ons het plezier en gezelligheid bovenaan, er is toch ook nog iets van winnaarsmentaliteit. Tegen Avesteyn wisten wij er met de overwinning vandoor te gaan. Gelukkig, want dit maakt je avond toch goed en zeker tegen dames met oranje sokken. De laatste pot tegen OJC was een pittige die wij niet wisten te winnen.  Een avond die bestond uit winnen en verliezen maar dit mocht te pret niet drukken in de kantine. Daar bleef het nog lang onrustig.

De laatste speelronde werd gespeeld uit bij OJC. Deze avond speelde we twee wedstrijden. De dames van Avesteyn waren verhinderd. Jammer. Zoals iedere keer begonnen we weer tegen BMC. Zij stonden net een punt boven ons in de competitie. Niet dat dat het belangrijkste was maar het zou toch leuk zijn als we een plaats opschoven naar boven. Uit deze wedstrijd kwamen geen goals, we hadden BMC als tegenstander maar ook de wind. De bal wilde er niet in. De allerlaatste wedstrijd van deze competitie speelden we tegen de dames van OJC die inmiddels al officieel kampioen waren. Maar dit sloten zij af met een nederlaag. Want vol trots en goed spelen wisten wij met een 2-1 overwinning op te schuiven naar een 2e plek. Een najaarsseizoen met heel veel nieuwe dingen maar ook met heel veel gezelligheid. Na de winterstop gaan wij weer de strijd aan in een nieuwe competitie. Eén keer in de maand zal het veld weer gevuld worden met een een enthousiast en gezellig team van dames 30+.