logo vvheeswijk

  • 03
  • Jeugdig publiek
  • Heeswijk1
  • HeaderMini's
  • HeaderKantine
  • HeaderMini'sSOTK
  • MC1 Kampioen 2014-2015

 

logo-dijkhoff

2017 02 05 Prinses Irene HeeswijkBernhezer-derby binnen half uur beslist
De vele toeschouwers gingen er eens goed voor staan in het zonnetje langs het hoofdveld van Prinses Irene in Nistelrode, want deze derby kent de laatste jaren altijd een interessant verloop. Deze editie was daar geen uitzondering op, alleen jammer voor de bezoekers uit Heeswijk was dat het duel binnen het half uur al beslist was door een eenvoudig opgelopen achterstand en een rode kaart. Uiteindelijk werd het 4-0 voor de Nistelrodenaren, die daarmee terecht de punten in eigen huis hielden.
Meer fotos.

De thuisploeg startte het beste aan het duel. Door goed druk te zetten en fel de duels in te gaan waren ze de bovenliggende partij. Na ruim een kwartier leverde dit ook de 1-0 op, toen Martijn van Vught bij een voorzet de arm van Sten vd Berg om zijn schouder voelde en slim ging liggen. Scheidsrechter Eijgelsheim floot voor een penalty, gaf geel aan de Heeswijk-verdediger en Van Vught zelf benutte vervolgens dit buitenkansje. Voor de blauw-witten het signaal om er een schepje bovenop te gooien en dit resulteerde direct in gevaar voor het doel van Stef van Venrooy. Een afgeslagen bal werd door Stef Adank opgepikt en in de hoek van het strafschopgebied werd hij vervolgens omver gelopen door Koen Pittens. De man in het zwart floot opnieuw, maar tot ieders verbazing legde hij de bal buiten de zestien neer. De protesten aan Heeswijk-zijde waren terecht maar te fel volgens de referee en daarom trok hij gele kaarten voor Tom Sleddens en opnieuw Vd Berg, die dus met rood kon vertrekken. De toegekende vrije trap werd door Camiel van Doorn hard op doel geschoten, maar Van Venrooy wist de bal net onder de lat uit te ranselen. In plaats van 1-1 bleef de stand dus 1-0 en moesten de gasten met 10 man verder. Toen Van Doorn niet veel later te zacht inspeelde op Sleddens kon Tim vd Heijden onderscheppen en Van Vught opnieuw in stelling brengen. De Irene-spits omspeelde doelman Lunenburg en tekende 2-0 aan. Net voor rust kreeg Adank nog een goede schietkans om de score te milderen, maar zijn inzet ging helaas naast.

Na rust was de wedstrijd al snel definitief beslist toen Gijs van Erp wel heel makkelijk mocht opstomen en de vrijstaande Rick vd Meer vond. Met een fraai wippertje over Lunenburg gooide hij de partij definitief in het slot. Prinses Irene vond het wel best en Heeswijk kon geen vuist meer maken, al had Bryan van Deursen alleen voor Van Venrooy nog een eretreffer kunnen maken. In de laatste minuut wist Wibe van Rooij met een bekeken schuiver nog iets meer zout in de Heeswijkse wonden te strooien door de 4-0 eindstand op het bord te schieten.

De gifbeker moet helemaal leeg voor het team van Marc vd Ven, want ondanks dat Heeswijk niet best voor de dag kwam, had de wedstrijd heel anders kunnen lopen indien er in enkele bepalende momenten andere keuzes waren gemaakt. Aan het team uit Heeswijk de taak om vertrouwen in elkaar te houden en keihard te werken om weer punten te gaan pakken. De kwaliteiten die aan het begin van deze competitie immers in meerdere wedstrijden op de mat gelegd werden, moeten vertrouwen geven voor de rest van dit seizoen.  

 

Binnenkort

facebook